Închide

Piersic își serbează ziua pe scenă, în cinematograful care-i poartă numele, cu 3 filme proiectate gratis și spectacol în direct

Cultură by Actual de Cluj - ian. 16, 2016 0 578

Eveniment inedit la cinematograful „Florin Piersic” peste zece zile, unde îndrăgitul actor ce a dat numele cinematografului își serbează ziua de naștere cu o proiecție specială și o discuție cu spectatorii.

Florin Piersic își sărbătorește cei 80 de ani pe care-i împlinește în această lună pe scena cinematografului care-i poartă numele, unde în 26 ianuarie, seara la ora 18.30, are loc proiecția unuia din cele mai bune filme ale sale. E vorba de filmul „Parașutiștii”, produs în 1972.

În deschiderea evenimentului, îndrăgitul actor își prezintă filmul și stă de vorbă cu spectatorii.

Accesul în sală are loc de la ora 18.30 iar biletele costă 15 lei.

De fapt ziua lui Piersic e în 27 ianuarie, o zi mai târziu; atunci, Piersic își serbează ziua pe scena Operei Naționale Cluj, cu spectacolul „Nu-ntreba câți ani am” – iar spectacolul e transmis în direct de pe scena Operei pe ecranul cinematografului Florin Piersic. Tot în 27 ianuarie cinematograful pregătește proiecția unei serii de trei filme cu Florin Piersic protagonist – „De-aș fi Harap Alb” (1965) la ora 10, doar cu programare la numărul de telefon 0748679759, căci la această oră sunt deja antamate nu mai puțin de 450 de locuri pentru copiii din școlile clujene. Urmează „Haiducii și Șaptecai” (1970)  la ora 13 și „Colierul de turcoaze” (1986) la ora 15.30. Intrarea la toate cele trei filme e gratuită.

Trei ore mai târziu, la ora 18.30, clujenii îl pot urmări pe Piersic în spectacolul de la Opera Română și din scaunele cinematografului, căci pe ecranul acestuia e proiectat spectacolul, în direct. Accesul costă 10 lei iar copiii și pensionarii intră gratuit.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, în Cluj-Napoca. Are la activ nu mai puțin de 55 de filme, între care poate cele mai faimoase sunt cele din seria în care Piersic l-a interpretat pe Mărgelatu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957. A debutat pe scenă la București, doi ani mai târziu, cu un rol în “Discipolul diavolului”. În ce privește cariera sa cinematografică, Piersic a bifat nu mai puțin de 55 de filme, după debutul din “Ciulinii Bărăganului” în 1957.
E cetățean de onoare în Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați, și Cluj-Napoca – încă din aprilie 1995.
Să mai spunem că cinematograful Republica și-a schimbat numele în “Florin Piersic” chiar de ziua actorului, în 27 ianuarie 2011.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare