Închide

Piersic își serbează ziua pe scenă, la Cluj. „Nu mă-ntreba câți ani am!” Ultimul hop pe care trebuie să-l treacă e azi

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 16, 2015 0 342

Îndrăgitul actor clujean Florin Piersic își serbează ziua de naștere de anul viitor împreună cu clujenii – aceasta dacă propunerea înaintată Consiliului Local din Cluj-Napoca, în acest sens, va fi și aprobată în ședința de azi.
Piersic ar urma să fie în centrul unui spectacol, „Nu-ntreba câți ani am”, organizat împreună cu Opera Națională din Cluj, în 27 ianuarie. Costurile – 15.000 lei, bani care ar urma să fie suportați din bugetul public local.
Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936 – nu vă spunem câți ani are. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957. A debutat pe scenă la București, doi ani mai târziu, cu un rol în „Discipolul diavolului”. În ce privește cariera sa cinematografică, Piersic a bifat nu mai puțin de 55 de filme, după debutul din „Ciulinii Bărăganului” în 1957.
E cetățean de onoare în Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați, și Cluj-Napoca – încă din aprilie 1995.
Să mai spunem că cinematograful Republica și-a schimbat numele în „Florin Piersic” chiar de ziua actorului, în 27 ianuarie 2011.

48(3)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare