Închide

Ministerul Culturii: renovarea clădirii Teatrului Național din Cluj e prioritate pentru 2016

CulturăTop News by Actual de Cluj - ian. 16, 2016 0 888

După ani întregi în care s-au plâns de condițiile în care muncesc, angajații celor două instituții de cultură ce funcționează în clădirea Teatrului din Cluj-Napoca – Teatrul Național „Lucian Blaga” și Opera Română – primesc o veste bună, cel puțin declarativ: ministrul Culturii spune că reabilitarea clădirii e una dintre prioritățile din acest an.

De fapt, mai exact ministerul Culturii spune că prioritatea pentru acest an e găsirea banilor pentru lucrări. Un document publicat ieri pe site-ul Guvernului arată că printre prioritățile Ministerului Culturii din acest an se numără obținerea fondurilor necesare pentru restaurarea și modernizarea clădirii Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, dar și pentru finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare la Palatul Culturii din Iași, începerea lucrărilor de consolidare și restaurare la Muzeul Național al Țăranului Român, precum și demararea lucrărilor, o dată finanțarea asigurată.

Reabilitarea clădirii istorice în care funcționează cele două instituții de cultură e așteptată de ani de zile; șantierul a fost deschis în urmă cu 12 ani, pe vremea când președintele României era Ion Iliescu iar ministrul Culturii era Theodor Paleologu, dar lucrările s-au oprit la reabilitarea fațadei. Atunci lucrările au fost executate de Romconstruct Holding și costau 130 miliarde de lei vechi – adică 13 milioane de lei.

MC Plan Strategic

Nici un comentariu

Scrie un comentariu