Închide

Pierderi de milioane pentru cea mai veche fabrică din Cluj în S1

Economie by Actual de Cluj - aug. 31, 2020 0 526

Cea mai veche fabrică din Cluj, încă funcțională, a raportat pierderi de aproape trei milioane de lei în primul semestru al acestui an – în scădere considerabilă față de aceeași perioadă a anului trecut.
Vorbim despre uzina de reparare a locomotivelor și vagoanelor Remarul ”16 februarie”, cea mai veche fabrică din Cluj încă funcțională, care a raportat în S1 pierderi nete de 2,9 milioane de lei, față de peste opt milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a scăzut și ea cu o treime, de la 21 milioane de lei la 14,6 milioane, în vreme ce cheltuielile, deși au scăzut și ele cu opt procente, s-au menținut la zeci de milioane de lei, adică 25,57 milioane.
De semnalat că și veniturile au crescut, de la 19,76 milioane la 22,66 milioane, o creștere de aproape 15%. Veniturile sunt realizate în pondere de aproape 93% din activitatea de producție și reparare a locomotivelor și vagoanelor pentru clientul CFR.

”Chiar dacă cifra de afaceri a scăzut, producția s-a menținut la un nivel ridicat, acest lucru fiind reflectat în producția în curs de execuție”, arată raportul semestrial al fabricii. ”Rezultatul din exploatare este în continuare negativ dar mult îmbunătățit față de anul anterior”, mai arată raportul, care notează că și cheltuielile financiare ale fabricii sunt ridicate, ”datorită nivelului ridicat al îndatorării”.

Remarul “16 Februarie” e cea mai veche fabrică ce funcționează neîntrerupt, în Cluj, din 1870 – are deci în acest an 150 ani de activitate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare