Închide

PIB-ul României a crescut cu doar 0,3% în trimestrul III. Avansul față de anul trecut e de 8%

Economie by Kristina Reştea - nov. 16, 2021 0 45

Produsul intern brut a înregistrat în trimestrul III o creştere cu 7,2% pe seria brută şi de 8,0% pe seria ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut. PIB  a crescut cu doar 0,3% față de trimestrul anterior.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut cu 7,1% pe seria brută şi cu 6,8% pe seria ajustată sezonier.

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul III 2021.

In trimestrul III 2021, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 0,3%.

Comisia Europeană a revizuit recent în scădere la 7% estimările privind creşterea economică a României în acest an, după ce în luna iulie preconiza un avans de 7,4%.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) estimează un avans al economiei de 7% în acest an, în linie cu prognozele recente ale Comisiei Europene, transmite Agerpres. La capitolul investiţii sunt prevăzute creşteri de 8,2%, iar deficitul se va adânci în anii următori.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.