Piatră naturală de 6,8 milioane de euro pentru străzile din oraș
AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 01, 2015 0 640
Cu planurile de a schimba „fața” centrului pe masă, administrația locală a lansat achiziția în urma căreia dorește să contracteze un furnizor de de piatră naturală pentru pavare, calupuri și borduri. Primăria a scos la licitația un acord cadru pe doi ani, estimat la peste 29,9 milioane lei.
Pentru achiziția de piatră naturală, primăria a programat o licitație electronică, pe SEAP, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 martie. Ofertele urmează să fie deschise în 17 martie. „Contractele subsecvente se vor atribui ori de câte ori va fi necesar, cu o frecvență în principiu semestrială. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de peste 5,5 milioane lei fără TVA”, arată primăria.
Oficiali ai primăriei clujene au anunțat deja că piatra cubică va fi folosită pentru pavarea trotuarelor pe cele patru artere care se modernizează în cadrul proietcului pe bani europeni, Orașul comoară. De asemenea, piatra naturală a fost folosită în proiectul de reabilitare a podului Horea din oraș. Anul acesta, primăria a anunțat că vrea să pietonalizeze latura de vest a Pieței Unirii, utlizând tot piatră naturală în proiect. „Pietonalizarea laturii de vest a Pietei Unirii este primul pas catre realizarea unui traseu turistic pietonal care va lega strada Kogălniceanu – Piața Unirii – Casa Matei – Piața Muzeului – Parcul Caragiale – Podul Nemților și Cetățuia„, explică directorul din primărie, Ovidiu Cîmpean pe pagina sa de Facebook.
Piatră cubică „cu cântec”, înainte de 2011
Ultim dată primăria a achiziționat piatră cubică de la societatea Astor Com, în 2011, cantitatea maximă fiind de 1000 tone, iar prețul de aproximativ 500 lei pe tonă. Numele societăţii a apărut într-un scandal de dare de mită, în care patronul, Petrică Sala din Târgu-Mureş, a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Aticorupţie. Societatea Astor Com din Târgu-Mureş avea contracte din 2005 cu Primăria Cluj-Napoca de la care a încasat peste 12 milioane de lei. Numele Astor Com a apărut și în dosarul fostului primar Sorin Apostu, condamnat pentru fapte de corupți, procurorii DNA efectuând cercetări cu privire la contractele încheiate de municipalitate cu Astor Com Târgu Mureș.