Închide

Piața Gării își schimbă fața. Boc a coborât în subteran să anunțe noutățile

Administrație by Luminiţa Silea - mai 28, 2014 0 287

400.000 de lei a mobilizat primăria pentru modernizarea pasajului pietonal subteran din zona gării. Lucrările de reabilitare a acestuia au început deja , urmând să fie dotat cu sistem de supraveghere video sau chiar și cu scări rulante.

 

Sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficială)

Sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficială)

Etapa a doua a proiectului vizează conectarea pasajului pietonal de sub strada Horea cu pasajul pirtonal de la gară, în așa fel încât călătorii să aibă o alternativă de traversare a pieței gării. Pentru acest proiect  s-a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație.

pasaj 4

Edilul Emil Boc a ținut să fie prezent astăzi la demararea șantierului de la pasajul pietonal care arată dezastruos. Aceasta după ce, tot în zona Gării, ministrul marilor proiecte Dan Șova a inaugurat în 27 mai o plăcuță comemorativă de cinstire a memorie evreilor din Transilvania deportați în timpul celui de-al doilea razboi mondial, tot în zona Gării, însă de pe un covor roșu pe care oficialii județului i l-au întins special. „Nu știam că arată așa acest pasaj. Cu siguranță n-aș fi circulat pe aici”, a menționat Boc. Având în vedere că gara este o poartă de intrare în oraș, primarul spune că se bucură că secundul său, viceprimarul Gheroghe Șurubaru a inițiat demersuriel de modernizare a pasajelor pietonale.

pasaj 3

Șurubaru a precizat că la finalul lucrărilor pasajul va fi dotat cu sistem de supraveghere video sau chiar cu scări rulante. Pentru prima etapă de modernizare a pasajului pietonal s-au pus la bătaie 400.000 de lei de la bugetul local iar de lucrări se vor ocupa firmele Serv Instal și Ando Construct care potivit directorului tehnic al primăriei, Virgil Poruțiu, au un acord cadru cu administrația locală pentru astfel de lucrări.

pasaj 5

Boc a mai menționat că toată Piața Gării va arăta european cel mai probabil în 2015 după finalizarea proiectului de modernizarea a tramei stradale pentru care  s-a dat startul la șantier anul acesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare