Închide

EXCLUSIV: Percheziții DNA la Consiliul Județean Cluj UPDATE

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 28, 2014 0 303

Update: Ofițerii DNA au sigilat trei birouri din sediul Consiliului Județean, al preșdintelui Consiliului Județean, Horea Uioreanu, al Direcției de Urbanism, precum și al Biroului de Dezvoltare. Surse din cadrul administrației județene ne-au informat că procurorii cercetează documente despre modul în care s-au atribuit o serie de lucrări din bani publici, la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Uioreanu

Horea Uioreanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. În schimb, vicepreședintele Ioan Oleleu a confirmat că se fac cercetări. El spune, însă, că nu poate oferi mai multe detalii și că tot ce poate să facă este să-și liniștească colegii, funcționari în cadrul administrației județene. „Le-am spus să nu se teamă de nimic, pentru că n-au de ce. Să-și facă treaba în continuare și să răspundă cu corectitudine la toate întrebările”, a comentat Oleleu.

Ofițerii DNA au descins în această dimineață la sediul Consiliului Județean pentru a verifica mai multe documente ce vizează desfășurarea unor licitații de atribuire a unor lucrări publice.  De ancheta DNA ar fi vizat și președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, conform surselor Actualdecluj.ro.  Vom reveni cu mai multe detalii pe parcursul acestei zile.

Procurorii clujeni din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale, arată DNA într-un comunicat de presă unde precizează că astăzi au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii din Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii. „Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată procurorii.

UPDATE Perchezițiile au vizat sediile firmelor omului de afaceri Ioan Bene, cel care construiește noua pistă a aeroportului din Cluj-Napoca – de altfel, contractul pentru aceste lucrări ar face obiectul acțiunilor procurorilor. Totodată procurorii au descins și la locuința consilierului județean Ioan Petran.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.