Închide

Piața chiriilor la început de an: Ce sume se cer pentru apartamentele din Cluj?

Economie by Kristina Reştea - feb. 08, 2023 0 2868

Chiria medie cerută pentru apartamentele din Cluj-Napoca variază în acest început de an de la 330 de euro, pentru o cameră, la 650 de euro/ lună, în cazul unui apartament de trei camere, arată o analiză Storia.ro.

Datele platformei arată că românii au arătat un interes major pentru chirii la început de an, vizualizând în luna ianuarie cu 49% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de luna decembrie a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia.ro – platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri. În același timp, numărul de contactări din categoria de închirieri Storia.ro a crescut cu 25% față de luna anterioară și cu 21% față de aceeași lună a anului trecut.

De asemenea, durata medie de tranzacționare a ofertelor la chirii a fost cu 12% mai mică comparativ cu aceeași lună a anului trecut, fapt care confirmă interesul crescut pentru categoria de închirieri. Față de acum un an, cele mai mari creșteri ale prețurilor medii de pe platformă au fost observate la apartamentele de trei camere din Brașov (+33%), la garsonierele din Constanța (+32%) și la apartamentele cu trei camere din Cluj (+30%).

CLUJ-NAPOCA

În Cluj-Napoca, prețul mediu la chirii a stagnat comparativ cu luna trecută, însă de la un an la altul s-a observat o creștere de 30% la categoria apartamentelor cu trei camere.

Din marile orașe:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.