Închide

Petreceri cu zeci de persoane în centrul Clujului, stopate de polițiști

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 16, 2022 0 567

Două petreceri care au avut loc la începutul weekendului în centrul Clujului au fost oprite de polițiști. La una dintre ele au participat 116 persoane și propritarul localului lucra fără casă de marcat. La cealaltă participau 36 de persoane. Polițiștii au aplicat sancțiuni patronilor localurilor respective și urmează să ia măsuri și față de participanșii la evenimente.

„În cadrul activităților demarate, s-a constatat faptul că, în interiorul unui local situat în centrul municipiului, se desfășoară un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, fiind astfel încălcate prevederile legale impuse în contextul pandemic. Au fost identificate 116 persoane, precum și organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020. De asemenea, verificările polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice au condus la  aplicarea unei sancțiuni în baza OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat. Urmează a fi aplicate măsurile legale și fața de ceilalți participanți la evenimentul în cauză.”, a arătat IPJ Cluj.

Acțiunea a avut loc în seara de 15 spre 16 ianuarie când a mai fost depistată o petrecere tot în centrul Clujului, la un alt local.

„De asemenea, în cadrul acțiunii, în jurul orei 22.45, polițistii municipiului Cluj-Napoca au identificat un alt local situat în centrul municipiului, în interiorul căruia nu erau respectate măsurile legale impuse în contextul pandemic, fiind în desfășurare un eveniment privat. Au fost aplicate astfel măsurile prevăzute de Legea 55/2020, 36 de persoane care participau la evenimentul organizat fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat măsurile legale conform OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat. În ambele situații constate sunt efectuate în continuare cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.”, a mai informat IPJ Cluj.

Potrivit legislației, barurile și restaurantele pot funcționa între orele 5.00 – 22.00, cu 30% din capacitate.

La finalul lunii noiembrie 2021, polițiștii au oprit mai multe petreceri oraganzate la Urania Palace pe strada Horea, în două seri consecutive și au amendat proprietarul.

Urania Palace (fostul cinema Favorit din Cluj-Napoca) este locul de evenimente deținut de Claudiu Mărginean, un personaj controversat din oraș, implicat în mai multe scandaluri privind localurile pe care le-a deținut în oraș sau evenimentele inițiate. Pe Facebook, Mărginean s-a declarat împotriva restricțiilor din România și postează manifestări din toată lumea împotriva măsurilor impuse de diferite state privind pandemia și vaccinarea.

După petrecerea de vineri, a mai urmat una și mai mare, sâmbătă, în același local de pe strada Horea din Cluj unde polițiștii au stricat cheful cu o seară înainte

vezi și: Petrecere privată la un local de pe strada Horea din Cluj, spartă de polițiști

sursa foto: IPJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu