Închide

După petrecerea de vineri, a mai urmat una și mai mare, sâmbătă, în același local de pe strada Horea din Cluj unde polițiștii au stricat cheful cu o seară înainte

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 28, 2021 0 11894

După ce vineri (26 octombrie), polițiștii au spart o petrecere nelegală la care participau 57 de persoane, în același local din Cluj, Urania Palace, a mai avut loc în seara următoare un alt eveniment la care au luat parte și mai mulți oameni – 82 de persoane. Polițiștii au intervenit și sâmbătă seara (27 octombrie), au întrerupt evenimentul și au aplicat proprietarului o sancțiune de trei ori mai mare decât în seara precedentă, 15.000 lei. Patronul a fost sancționat și cu 20.000 lei pentru că încasase banii la negru de la participanții la petrecere. Cei care au petrecut au fost, de asemenea, amendați.

„În cursul serii trecute (27 noiembrie), în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii virusului COVID-19. În cadrul activităților demarate, s-a constatat faptul că, în interiorul unui local de pe strada Horea, din municipiu se desfășoară un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, fiind astfel încălcate prevederile legale impuse în contextul pandemic. Au fost identificați 82 de participanți, sancționați cu amenzi în valoare totală de 32.750 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 și a Legii 61/1991. De asemenea, organizatorului evenimentului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, iar verificările derulate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au condus la ridicarea sumei de 2.829 de lei și aplicarea unei sancțiuni  în baza OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, în valoare de 20.000 de lei. Activitățile de cercetare sunt continuate, în cauză fiind intocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a arătat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Urania Palace (fostul cinema Favorit din Cluj-Napoca) este locul de evenimente deținut de Claudiu Mărginean, un personaj controversat din oraș, implicat în mai multe scandaluri privind localurile pe care le-a deținut în oraș sau evenimentele inițiate. Pe Facebook, Mărginean s-a declarat împotriva restricțiilor din România și postează manifestări din toată lumea împotriva măsurilor impuse de diferite state privind pandemia și vaccinarea.

vezi și: Petrecere privată la un local de pe strada Horea din Cluj, spartă de polițiști

sursa foto: IPJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu