Închide

Petrecere cu romanțe și folk pe plaja din Grigorescu. Încep Serile de Vară Clujene

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 06, 2015 1 1032

Dacă august a debutat cu muzică electronică, luna va continua cu concerte de jazz, folk, blues sau operă în mai multe locații din oraș. Încep Serile de vară clujene, evenimentul gândit de primărie să umple golul dintr-o lună în care studenții sunt plecați din oraș și în care nu se întâmplă mare lucru.

În 2014 s-a cântat în parcul de lângă lacurile din Gherogheni sau în parcul central la Casinou. Anul acesta, concertele se mută și pe plaja din cartierul Grigorescu, deja inaugurată și folosită cu brio pentru jazz în cadrul proiectului Day 15, unul dintre pilonii Capitalei Europene a Tineretului dar și la festivalul Jazz in the Park.

Serile de vară debutează începând cu acest final de săptămână, pe plaja din Grigorescu.

Care este programul:

Vineri, 7 august, ora 19:00

Muzică interbelică și romanțe
Repertoriu: Edith Piaf, Maria Tănase
Magda Puskas & Friends
Lavinia Adam, Gabi Ghita, Berki Viktor, Marin Lacko, Fazakas Csaba, Rareş Suciu, Nicu Barna și actorii Diana Roşca şi Valentin.

Sâmbătă, 8 august, ora 19:00

Folk, cântece de munte și poezie
Muzică și povești la foc de tabără
Andreea Petrişor & Andrada Jucan, Sorana Stan, Camelia Hodiş, Robert & Lucia Filip, Raluca Marinescu, „Boemis”, „Confesiuni”, Roxana Zăpârţan & Ionuţ Mangu, Magda Puskas & Rareş Suciu şi Diana Roşca, Picuri de folk!

Vezi cum a fost anul trecut la Serile de vară

De la căței la muzică și lampioane La Terenuri. Cum au socializat mănășturenii la Seri de Vară

Săptămânile care urmează sunt programate și spectacole pe Cetățuie, pe Scena Verde de pe lacul din Gherogheni sau în Piața Muzeului.

seri-de-vara-clujene

Concercertele de anul trecut din luna august organizate de administrația locală la final de săptămână în diferite locuri din oraș au strâns chiar cifre record de spectatori. Au fost evenimente în Piața Muzeului, în Piața Unirii dar și în parcul de pe malul lacului din Gherogheni, pe strada Kogălniceanu, la cazinoul din Parcul Central și în zona La terenuri din cartierul Mănăștur. „Cu tot cu sonorizare, scene pentru concertele din toate locațiile, bugetul cheltuit pentru organizarea Serilor de Vară în 2014 a fost undeva la 80.000 de lei (peste 18.000 de euro)”, au informat reprezentanții primăriei. În 2013, administrația locală a cheltuit peste 14.000 de euro, bani publici, pentru concertele organizate tot în luna august.

Vezi cum a fost anul trecut la Serile de vara

Foto/Video Ultima dintre „Serile de vară clujene”, jucată între cazinouri

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare