Închide

Peste 700 de contestații la evaluare în Cluj, 7,5% din lucrări au fost contestate în județul din țară cu cea mai bună promovare

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 30, 2022 0 99

În Cluj au fost depuse peste șapte sute de contestații la notele obținute de candidații la examenul de evaluare națională, arată evidențele Inspectoratului Școlar Județean.

E vorba mai exact de 737 de contestații depuse, iar în urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 92,75%, în creștere foarte mică față de rezultatele inițiale, 92,73 %. Aceasta înseamnă că aproape 7,5% dintre lucrări au fost contestate căci, conform Ministerului Educației, la Cluj au fost completate un număr de aproape zece mii de lucrări, mai exact 9.899. Să facem mențiunea că IȘJ precizează că rata de promovare e la Cluj de 92,75%, iar ministerul – de 92,8%, diferența ar fi o rotunjire.

Cele mai multe contestații, de departe, au fost depuse la disciplina Limba și literatura română, nu mai puțin de 413. La disciplina Matematică au fost depuse 305 contestații, iar la Limba și literatura maternă au fost depuse 19 solicitări de reevaluare a lucrărilor. Rata de participare la examen în Cluj a fost de 96,26%, adică 4.636 candidați prezenți, dintr-un total de 4.816 elevi înscriși.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginții claselor a VIII-a, începe săptămâna viitoare, în 4 iulie, și se încheie în 11 iulie. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va avea loc în 14 iulie, urmată, în perioada 15-20 iulie, de depunerea dosarelor de înscriere la unitățile la care candidații au fost repartizați.

Citește și:

Promovabilitatea la examenul de evaluare națională a ajuns la 92,8% în Cluj după contestații, în creștere cu 0,1%, cel mai mare din România

Nici un comentariu

Scrie un comentariu