Închide

Peste 3 milioane de elevi și preșcolari încep luni școala și grădinița – cei mai mulți din ultimii 6 ani

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - sept. 04, 2022 0 144

Școala începe mâine, 5 septembrie, pentru 3.014.000 de elevi, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru. Numărul de elevi, preșcolari și antepreșcolari este cel mai mare din ultimii 6 ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică și ale Ministerului Educației, analizate de Edupedu.ro.

”De luni, deschidem porțile școlilor, grădinițelor, ale creșelor mai nou, pentru că și acestea au fost preluate în sistemul educațional din acest an școlar. Așteptăm, de luni, 3.014.000 de antepreșcolari, preșcolari și elevi să pășească pragul școlilor, școlile care sunt în proporție covârșitoare pregătite să primească elevii în condiții bune și foarte bune. Toți factorii implicați în acest proces, mă refer la de aici la autoritățile publice locale, conducerea unităților de învățământ, prefecturile și inspectoratele școlare au depus eforturi astfel încât de luni școlile să fie deschise în cele mai bune condiții pentru elevi. Debutează un nou an școlar, un nou an școlar care aduce o serie întreagă de schimbări”, a declarat Florin Lixandru la Canal33.

Practic, din anul școlar 2016-2017 nu au mai fost atât de mulți elevi și copii în școlile, creșele și grădinițele din România.

Creșterea cu peste 72 de mii de elevi față de anul școlar trecut este una remarcabilă, mai ales în condițiile în care România, și implicit populația școlară a acesteia, se afla într-un declin demografic constant din 1995 încoace. Punctul de minimum a fost atins în 2020, când doar puțin peste 2,9 milioane de elevi au mai trecut pragul școlilor. Anul trecut și anul care începe acum cifrele sunt în creștere.

Între 170.000 și 175.000 de copii încep anul acesta clasa pregătitoare, conform declarației secretarului de stat Sorin Ion, din Ministerul Educației, pentru Edupedu.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu