Închide

Peste 2.300 de locuri de muncă la Cluj. Salariul mediu e cu 22,5% peste media națională

EconomieTop News by Kristina Reştea - iun. 12, 2022 0 397

În această săptămână, în judetul Cluj au fost  anunțate 2394 locuri de muncă vacante, potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Sunt sute de locuri de muncă în HoReCa, dar și în fabrici și e nevoie de oameni și pentru companii de IT, outsourcing, servicii.

Se caută agenți de vânzări și agenți de securitate, zeci de ajutori de bucătari și ospătari, brutari, bucătari, cameriste de hotel. Companiile care recrutează la Cluj au nevoie și de electricieni, instalatori, lăcătuși, muncitori necalificați pentru unități de producție sau în Construcții, dar și programatori și ingineri.

Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii mai 2022 a fost de 270.337 persoane, în creștere cu 891 persoane comparativ cu sfârșitul lunii februarie 2022 și cu 7049 persoane mai multe față de luna
corespunzătoare din anul 2021, arată datele Direcției Județene de Statistică.

Câștigul salarial mediu net în luna martie 2022, în județul Cluj a fost de 4821 lei, mai mare cu 372 lei
comparativ cu luna anterioară și cu 507 lei mai mare față aceeași lună a anului 2021.

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna martie 2022, a fost mai mare cu 22,5 %, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după Municipiul București.

Clujul este unul dintre cele mai active județe pe piața muncii: pe platforma de recrutare BestJobs s-au contabilizat luna trecută 37.400 de înscrieri pentru job-uri. Bucureștiul e pe primul loc la acest indicator, urmat de Timiș. Pentru Cluj, în această perioadă apar peste 1000 de job-uri active.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.