Închide

Peste 100 de arțari “cu garanție” plantați deja în orașul comoară

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 08, 2015 0 1000

Au început plantările pe străzile din Cluj-Napoca. S-a ajuns la cifra de 125 de arbori. S-au pus copăcei pe Memorandumului, pe Avram Iancu, pe Brătianu și se va continua acțiune și pe Moților. Până la cifra de peste 190 pe care primăria și-a asumat-o pentru străzile din proiectul orașul comoară, de pe care s-au tăiat vechii arbori, odată cu șantierul de modernizare. Urmează și strada Horea sau Piața Gării.

Toamna copăceilor: 197 de arbori plantați în orașul comoară și peste 200 pe linia de tranvai, din centru, la gară

Șeful serviciului spații verzi al primăriei, Vasile Moldovan, a confirmat că au început plantările de arbori promise de primărie pe străzile prinse în proiectele de modernizare cu bani europeni. Deocamdată, s-au plantat circa 125 de copaci pe arterele din orașul comoară: Avram Iancu, Brătianu și Memorandumului. Și vor continua cu strada Moților. De asemenea, dacă vremea o va permite și nu va ninge sau va da înghețul, se vor face plantări și pe strada Horea sau pe Barițiu.

20151108_203401

strada Avram Iancu – platan si arțari

 

Ce fel de copaci s-au plantat în oraș? Pe Avram Iancu, în zona cimitirului, s-au plantat 10 plantani. Pe restul arterei, dar și pe celelalte străzi amintite s-au plantat arțari. Platanii sunt din Franța. Arțarii sunt din Spania, confirmă managerul de proiect.

„Noutatea este că acești copaci plantați pe arterele din Cluj sunt cu garanție. Dacă se usucă, vor fi înlocuiți, dar sperăm că nu va fi necesar. Garanția este de 4 ani. Pe Avram Iancu s-au montat și grătare în alveole. Urmează să montăm și pentru restul”, spun reprezentanții primăriei.

Când vor fi plantați cei aproape 400 de arbori de pe străzile unde se lucrează cu bani europeni

Propunerea a fost ca pe arterele din proiectele cu bani europeni ale primăriei privind modernizarea unor străzi din oraș să se planteze copaci cu dimensiuni între 5 și 7 metri care sunt incluși în costurile de modernizare a arterelor, din contractele încheiate de primărie cu Kiat și Viarom Construct, firme care se ocupă de modernizări

În total, urmează se se planteze în jur de 400 de noi arbori, din Piața Gării, pe Horea, Barițiu, Emil Isac, Memorandumului, Moților, Avram Iancu și I.C Brătianu.
197 de copăcei în orașul comoară
În cifre: 57 de arbori pe Avram Iancu, 10 pe I.C. Brătianu, 110 pe Moților și 20 pe Memorandumului.

200 de copaci pe trama de acces la zona industrială
În cazul proiectului de refacere a tramei stradale de pe arterele cu linie de tramvai, plus Calea Baciului și Emil Isac și acesta presupune, de asemenea, plantări de noi arbori.
În cifre: se vor planta 7 arbori pe Emil Isac, 11 pe Barițiu, 162 pe strada Horea, 36 în Piața Gării.

sursa foto: debanat.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu