Închide

Peste 1.600 de candidați la examenul de rezidențiat în Cluj, examenul e în 30 de locuri din oraș

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 19, 2021 0 247

Peste 1.600 de candidați participă duminică la concursul național de rezidențiat, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj.

Examenul național de rezidențiat din centrul universitar Cluj-Napoca va avea loc duminică, 21 noiembrie, iar universitatea anunță că va lua ”măsuri speciale” astfel încât proba scrisă, la care vor participa peste 1.600 de candidați, să se desfăşoare în condiţii de siguranţă sanitară și distanțare fizică. Astfel, acesta e susținut în 30 de locuri, adică în amfiteatrele UMF ”Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității ”Babeș-Bolyai” și amfiteatre ale Universității Tehnice, dar și sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia. ”Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat. La intrarea în săli, candidaților li se vor scana certificatele digitale Covid și li se vor oferi măști de unică folosință”, arată universitatea.

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și în rezidențiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătății. Acesta se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară, e vorba de Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara. În acest an Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.219 de locuri și posturi, pentru care vor candida 12.560 de absolvenți din întreaga țară.
La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.609 de candidați: 746 de absolvenți de Medicină, 322 de absolvenți de Medicină dentară și 541 de absolvenți de Farmacie.

Examenul scris se susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare