Închide

Personalul din învățământ a dat un exemplu întregii societăți, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta la nivel național, anunță ministrul Educației: De luni peste 2,8 milioane de elevi merg fizic la școală

ActualitateEducaţieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 23, 2021 0 69

Personalul din învățământ a dat un exemplu foarte bun întregii societăți, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta anunțată de premierul României pentru data de 1 iunie, potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la AlephNews.

Ministrul a spus că deja 60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat, din care 50% sunt persoane cu schema de vaccinare completă.

Sorin Cîmpeanu: „60% este procentul personalului din învățământ vaccinat, în condițiile în care ținta națională pentru data de 1 iunie, anunțată de prim-ministrul României, este de 30%. Deci personalul din învățământ a dat dovadă de responsabilitate, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta de care ne apropiem la nivel național. 60% nu este puțin, dintre care 50% au schema de vaccinare completă. Este un exemplu foarte bun pe care personalul din învățământ l-a dat întregii societăți, din perspectiva înțelegerii responsabilității și a nevoii de siguranță sanitară în școli și universități. Acest proces de vaccinare va continua.”

Legat de procentul rămas, respectiv 40% dintre angajații din Educației care încă nu s-au vaccinat, Cîmpeanu a menționat că cei care sunt antivaccin „din fericire nu sunt mulți”, restul fiind de fapt oameni nehotărâți care „nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesități vaccinării”.

Sorin Cîmpeanu: „Dintre cei 40% care într-adevăr nu s-au vaccinat, unii au contraindicații medicale, alții din păcate au convingeri, de neînțeles pentru mine, împotriva vaccinării, dar din fericire nu sunt mulți. Cei mai mulți din restul de 40% sunt colegi care, din diverse motive, sau nu acordă suficient atenție, sau nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesității vaccinării. Rămân în continuare optimist cu privire la avansul numărului persoanelor vaccinate, angajați ai sistemului de educație”.

Din declarațiile ministrului reiese că mai puțin de 200.000 de elevi rămân în online săptămâna următoare și peste 2,8 milioane vor merge, fizic, la școală.

Sorin Cîmpeanu: „Săptămâna viitoare vor putea merge la școală cu prezență fizică peste 2,8 milioane de elevi. Astăzi avem doar 427 de localități în care pat rata de infectare este mai mare decât 1 la mie, restul de 2.574 de localități, în care avem aproape 90% din populația României, rata de infectare fiind sub 1, elevii vor putea să meargă la școală cu prezență fizică, ceea ce este un lucru extrem de important și îndemn la respectarea tuturor regulilor de protecție”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare