Închide

Percheziții la Primăria din Gilău, sunt suspectate contracte de achiziții, actualul primar se spală pe mâini

Actualitate by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 633

Percheziții ieri la Primăria din Gilău, într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice de la IPJ Cluj au făcut ieri nu mai puțin de 11 percheziții la mai multe firme și la Primăria din Gilău, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. ”În cadrul perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate înscrisuri, ca urmare a derulării procedurilor de achiziție publică din perioada 2018-2021 și medii de stocare cu valoare probatorie în cauză”, arată anchetatorii.

Dosarul a fost deschis la Huedin iar cercetările sunt efectuate de procurorii de la Parchetul din localitate. Primarul Gelu Topan explică pentru actualdecluj.ro că e vorba de un număr de 12 contracte de achiziții semnate în 2019 și 2020, de lucrări și servicii, ”dar aș prefera să nu dau mai multe detalii pentru că e o anchetă în desfășurare”.

Astăzi Primăria din Gilău a reacționat și arată că ”dorim ca adevărul să iasă la suprafață”. ”Actuala administrație locală nu are nimic în comun cu contractele de achiziții împotriva cărora s-a formulat o sesizare către Inspectoratul de Poliție Cluj”, a declarat într-un comunicat Gelu Topan, primarul din comună.
Reacția vine ca urmare a percheziției efectuată ieri la Primăria Gilău, după ce polițiștii au fost sesizați în legătură cu 12 contracte de achiziții încheiate de Primăria Gilău, în perioada 2019-2020, pe timpul fostei administrații locale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare