Închide

Șofer de BMW din Cluj condamnat la amendă penală după ce a bătut cu ștergătorul de parbriz un clujean care i-a confundat mașina la benzinărie

Actualitate by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 7879

Un șofer din Cluj a fost condamnat la amendă penală de o mie de euro și daune morale de mii de lei după ce a lovit un alt șofer în cap cu ștergătorul de parbriz pentru că acesta din urmă a încurcat mașinile.

Faptele datează încă din august 2018, când într-o benzinărie din Apahida s-a iscat un conflict spontan în urma căruia un șofer i-a aplicat altuia mai multe lovituri în zona capului cu un ștergător de parbriz. Mai precis, un șofer a încurcat mașina și a încercat să se urce în alta, iar șoferul acesteia l-a luat la bătaie.
Șoferul vătămat a făcut plângere penală, în urma căreia a fost deschis un dosar penal, arătând că i-au fost provocate leziuni care au necesitat cel puțin opt zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. La proces inculpatul a recunoscut fapta comisă.

Faptele arată că persoana vătămată, cu o mașină marca BMW de culoare gri plină în care se aflau sora sa și doi prieteni, s-au deplasat din Cluj-Napoca spre Bistrița-Năsăud. Seara șoferul a oprit într-o benzinărie, a alimentat, l-a rugat pe unul dintre prieteni să meargă să plătească, după care a mutat mașina de la pompă. În continuare, la aceeași pompă, a intrat inculpatul, care conducea tot un autovehicul marca BMW, dar de culoare neagră.

După ce a plătit combustibilul, neștiind că șoferul a mutat mașina, persoana vătămată s-a reîntors la pompă, a confundat autovehiculul inculpatului cu cel în care se aflau prietenii săi și a încercat să se urce în el. Observând că persoana vătămată încearcă să pătrundă în autovehiculul său, inculpatul s-a îndreptat spre aceasta. Între cei doi a avut loc un schimb de replici și, cu toate că persoana vătămată a încercat să explice confuzia, inculpatul a luat un ștergător de geamuri și i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri în zona capului.

Prietenii persoanei vătămate au intervenit, oprindu-l pe inculpat, după care și-au continuat deplasarea, dar deoarece persoana vătămată sângera în zona capului, au oprit la spitalul din Dej. Urmare a agresiunii la care a fost spusă, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale iar acesta a făcut plângere penală.

Declarația șoferului mașinii în care se afla persoana vătămată arată că l-a trimis să achite combustibilul, după care, fără a-i mai spune, a mutat autoturismul. În momentul în care s-a întors la autoturism, persoana vătămată s-a încurcat, astfel că a încercat să urce în alt autoturism, care semăna cu cel în care se aflau prietenii săi, însă doar ce a deschis portiera stânga față și și-a dat seama că a greșit autoturismul. ”În continuare, a arătat că inculpatul a luat o bucată dintr-un ștergător de parbriz, pe care l-a rupt în două și i-a aplicat o lovitură cu acel corp dur în zona capului. În plus, a mai relatat că respectivul conflict a fost spontan, fără ca persoana vătămată să-l fi provocat în vreun mod pe agresor”, se arată în documentele instanței.

Decizia luată de instanța Judecătoriei Cluj-Napoca săptămâna trecută poate fi atacată cu apel în zece zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.