Închide

Percheziții la Cluj într-un dosar de criminalitate informatică, doi ajung în arest preventiv, prejudiciu de zeci de mii de lei

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 22, 2021 0 311

Percheziții la Cluj într-un dosar de criminalitate informatică, ieri. Două persoane au fost arestate preventiv și sunt acuzate de furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

”Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului 2020, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, ar fi sustras cartela telefonică aparținând unei femei din Cluj-Napoca. Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei”, arată anchetatorii.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi pus la dispoziția celor două persoane bănuite datele contului său bancar, în vederea transferării și ulterior retragerii, în mod fraudulos, a mai multor sume de bani.

Anchetatorii au descins ieri în locuințele celor trei persoane de unde au ridicat mai multe probe. Azi cele două persoane bănuite de infracțiuni informatice au fost arestate preventiv de către magjstrații Tribunalului Cluj, pentru 30 de zile.

Cu banii retrași cei trei ar fi cumpărat mai multe televizoare și telefoane, electrocasnice, produse de uz personal, dar și bijuterii. Pe lângă acestea, de asemenea, cei doi ar fi plătit cu banii victimei și cumpărături de la un hipermarket, utilizând datele bancare ale persoanei vătămate, precizează reprezentanții IPJ Cluj pentru actualdecluj.ro. Imagini de la percheziții, cu probele ridicate de anchetatori:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu