Închide

Cum a scăzut vizitarea muzeelor din Cluj în vreme de pandemie: scăderi de până la 80%, dar într-un caz scăderea a fost de doar un sfert

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 22, 2021 0 128

Muzeele din Cluj au fost puternic afectate de pandemie din punct de vedere al vizitatorilor, totuși unul dintre acestea a înregistrat un număr comparabil de vizitatori anul trecut, în pandemie, față de anul precedent, în condițiile în care, în rest, numărul vizitatorilor a scăzut cu până la 80%.

Criza determinată de coronavirus anul trecut a cazat restricții importante de vizitare a muzeelor, până la închiderea totală pentru o perioadă. Așa a fost cazul și în ce privește muzeele din Cluj, dar în cazul unuia dintre acestea reducerea numărului de vizitatori a fost modestă prin comparație.

E vorba de secția exterioară a muzeului etnografic al Transilvaniei, parcul etnografic ”Romulus Vuia”, primul de gen din țară. Pentru că acesta e organizat în aer liber, restricțiile de vizitare au fost mai puțin aspre decât în cazul celorlalte muzee din Cluj. Aici anul trecut numărul vizitatorilor a fost de peste 28.000 persoane, în scădere cu 27% față de anul precedent, față de scăderi de până la 80% în cazul altor muzee, cum e cazul chiar muzeului etnografic – secția principală din centrul orașului, organizată în palatul Reduta de pe strada Memorandumului, unde numărul vizitatorilor, anul recut, a fost de 7.600, în scădere cu 78% față de anul anterior.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca este instituția muzeală care a înregistrat anul trecut cea mai mare priză la public, peste 36.100 de vizitatori – dar chiar și aici scăderea a fost de jumătate față de anul anterior, 2019, când numărul vizitatorilor înregistrați a fost de aproximativ 70.000.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu