Închide

Inițiativa „Căși Sociale” cheamă toți solicitanții eligibili de pe lista Primăriei să semneze o petiție prin care cer ca administrația să construiască cele 222 de locuințe sociale asumate în 2020

ActualitateAdministrațieUncategorized by Actual de Cluj - ian. 21, 2021 3 648

Inițiativa Căși Sociale face un apel public către toți solicitanții cu punctaje eligibile pentru acordarea unei locuințe sociale de pe lista aprobată de Primărie în 2020 să semneze o petiție prin care se cere ca administrația să le repartize efectiv o locuință socială în 2021. În felul în care se procedează acum cu aceste liste nu au niciun rost atâta timp cât Primăria le aprobă, însă nu are un plan efectiv pentru a mări stocul de locuințe sociale și a ajuta oamenii vulnerabili, afirmă activiștii.

„Am lansat o scrisoare deschisă pentru a fi semnată de solicitanții care au depus cereri în 2020 și apar cu punctaj (ca elgibili) pe lista primăriei. Vrem să ajungem la toate cele 222 de persoane de pe lista Primăriei ca să semneze o scrisoare deschisă prin care dorim să cerem Primăriei să își asume rezolvarea problemelor celor 22 de persoane prin acordarea efectiv a unei locuințe”, a arătat profesoara Eniko Vincze din cadrul inițiativei Căși Sociale.

Deocamdată, scrisoare a fost semnată de peste 90 de persoane din cele 222 eligibile aflate pe lista aprobată de primărie printr-o hotărâre a Consiliului Local. Cei de la Căși Sociale cheamă toate persoanele îndreptățite la o locuință socială să se alăture demersului și să semneze scrisoarea-petiție care va fi trimisă Primăriei.

„Vă solicităm ca în anul 2021 să repartizați 222 de locuințe sociale, deci să alocați o locuință socială tuturor celor pe care i-ați declarat eligibili și să alocați sumele necesare din bugetul public pe anul 2021, pentru a crea 222 de locuințe sociale prin construcții noi, prin renovarea locuințelor vechi din proprietate de stat, prin renovarea altor spații care sunt în proprietatea Statului Român. În 2008 a fost posibilă repartizarea a peste 270 de locuințe sociale. Ar trebui să poată să fie și în acest an, precum și de acum încolo. Pe lângă noi, sunt tot mai mulți tineri care ar avea nevoie de o locuință socială la început de carieră în orașul Cluj, cel mai scump oraș din țară din punct de vedere imobiliar. A venit timpul să acționați! Solicitarea noastră este cu atât mai stringentă cu cât pandemia ne-a arătat, că dreptul la sănătate depinde și de dreptul la o locuință adecvată. Iar mecanismul european pentru tranziția justă la economia verde și digitală prevede nevoia și posibilitatea financiară de a crea noi locuințe sociale eficiente din punct de vedere energetic, care să asigure că în perioada redresării economice nimeni nu este lăsat în urmă. Domnule primar Emil Boc, ați spus de multe ori, că în Cluj nimeni nu este lăsat în urmă. A venit timpul să dovediți acest lucru”, se arată în petiția-scrisoare deschisă inițiată de Căși Sociale.

Scrisoare e disponibilă AICI.

3 comentarii

    • Bună și eu am dosar locuință sociala eligibil din 2009 Kulcsar Roxana Carmen pe anul 2021 dar se pare ca și acest an e greu de dat de pe poziția 125 mau pus pe 144 în loc sa fiu mai în fata ajung tot mai în spate după 12 ani de actualizare dosar

Scrie un comentariu

Articole similare