Închide

Percheziții la Cluj în dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1,1 milioane euro

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 13, 2016 0 403

Percheziții în această dimineață la Cluj, unde procurori de urmărire penală și criminaliști au descins într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de euro. Perchezițiile au loc în opt județe.

La percheziții procurorii sunt însoțiți de polițiști de investigare a criminalității economice, inspectori antifraudă și mascați, e vorba de 24 de percheziții în județele Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramureș și Mehedinți; sunt vizate 9 sedii sociale ale unor societăți comerciale, precum și 15 locuințe ale unor persoane fizice.

Procurorii spun că din actele de urmărire penală efectuate până în prezent reiese că în perioada 2012-2014 administratorii a patru societăți comerciale din județele Ilfov și Hunedoara au creat un circuit comercial fictiv prin declararea unor operațiuni comerciale inexistente, susținute doar scriptic prin facturi fiscale ce atestă vânzarea-cumpărarea de concentrat cuprifer, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit, prin diminuarea masei impozabile. Valoarea relațiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se cifrează la peste 3,5 milioane euro, spun procurorii. „Pentru a se crea aparența de legalitate a operațiunilor comerciale, plata se făcea prin transfer bancar în conturile societăților emitente, banii fiind retrași și remiși ulterior reprezentanților societăților beneficiare, în schimbul unor comisioane”, explică aceștia, adăugând că prejudiciul creat bugetului de stat, stabilit până în prezent, se ridică la valoarea de 1,1 milioane euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare