Închide

Bilanț după inundațiile catastrofale din weekend: 50 l/mp în Cluj, printre cele mai mari din țară

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 13, 2016 0 145

Datele Administrației Naționale de Meteorologie ce colectează informațiile din ultimele zile din țară arată că inundațiile din weekend din Cluj au fost printre cele mai mari din țară, cu 50 de litri pe metrul pătrat, în medie.

Ploile masive din 9-11 aprilie din țară au dus la căderea unor cantități importante de precipitații, iar cifrel arată că acestea au căzut preponderent în județele Maramureș (70 l/mp), Brașov (68,1 l/mp), Arad (59 l/mp), Cluj (50 l/mp), Bacău (50,5 l/mp), Vrancea (67,5 l/mp) și Giurgiu (48 l/mp).

Amintim, peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice specifice au intervenit în weekend pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în zonele afectate din județul Cluj, în special din zona Dejului.

A fost nevoie și de salvarea a 11 persoane din calea viiturilor, în special în Dej, dar și în Jichișu de Jos, Codor, Tărpiu,  Rugășești și Coplean. După retragerea viiturilro acestea s-au întors în locuințe, dar între timp pompierii au avut de lucru și pentru scoaterea apei din peste 40 de subsoluri, fântâni și gospodării inundate. Acțiunile de intervenție au necesitat angrenarea forțelor și mijloacelor din detașamentele de pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda și Secția de Pompieri Colina.

Citește și:

VIDEO Inundații masive în Dej

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags