Închide

Percheziții ieri într-un dosar de violare de domiciliu, furt calificat și complicitate la furt calificat, prejudiciu de 14.800 de euro

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 22, 2020 0 144

Percheziții ieri într-un dosar de violare de domiciliu, furt calificat și complicitate la furt calificat.

Polițiștii din Dej, dar și ”mascații” de la Operațiuni Speciale Cluj și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Cluj și Maramureș, au descins ieri în trei case din Maramureș, într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat și complicitate la furt calificat. Cei trei suspecți au fost reținuți ieri pentru 24 de ore.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate 40 de sisteme informatice de stocare, respectiv telefoane mobile, laptopuri, tablete, aparate foto şi video. De asemenea a fost ridicată suma de 1.950 de lei , 400 de lire şi aproximativ 250 de grame de aur. ”În fapt, în perioada 8-22 septembrie, o femeie de 36 de ani, din comuna Recea-Cristur, ar fi pătruns în locuinţe situate pe raza localităţilor Cuzdrioara, Câţcău şi Coplean unde, prin metoda ”Bună ziua” sau utilizarea unor chei potrivite, ar fi sustras mai multe bunuri şi sume de bani”, explică anchetatorii.

Metoda ”Bună ziua” e folosită de infractori care încearcă uși de intrare în case, dacă acestea sunt deschise intră și fură ce prind la mână, iar dacă sunt cumva prinși aceștia se scuză spunând că au adresa greșită. ”Persoana, profitând de posibilitatea ca proprietarii locuințelor să nu fi asigurat ușile de acces în imobil, pătrunde în interior, de unde sustrage diverse bunuri. Daca aceasta este suprinsă de persoanele care locuiesc acolo, invocă diverse pretexte, respectiv greșirea adresei, căutarea unui sediu profesional sau oferă înspre vânzare anumite obiecte”, arată IPJ Cluj pentru actualdecluj.ro.

Femeia a fost ajutată de doi bărbaţi din Bistriţa și Şomcuta Mare. În total prejudiciul se ridică la 71.000 de lei, adică aproape 14.800 de euro.

Femeia de 36 de ani şi unul dintre bărbații reţinuţi pentru 24 de ore vor fi prezentaţi în cursul zilei de azi magistraţilor  în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu