Închide

Penitenciarul Gherla se mărește, se construiește un pavilion pentru 300 de deținuți

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 17, 2022 0 124

Două lucrări de investiții se află în derulare în acest moment la Penitenciarul Gherla. Este vorba despre construirea unui nou pavilion de deținere și transformarea unui atelier de tâmplărie în bloc alimentar.

Lucrările sunt finanțate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Gherla și prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin programul PNCIPS.

În anul 2020, Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea Planului de acțiune pentru perioada 2020-2025. Aplicarea măsurilor stabilite în Calendarul de măsuri presupune crearea unui număr de 7.849 locuri noi de cazare și modernizarea a 946 locuri de cazare, investițiile fiind finanțate din trei surse – Mecanismul Financiar Norvegian, Bugetul de Stat, precum și prin Împrumutul de la o Instituție Financiară Internațională, arată gherlainfo.ro.

Realizarea obiectivului de investiții de la Penitenciarul Gherla va permite respectarea normei de 4 mp/deținut, în contextul intenției Curții Europene a Drepturilor Omului de aplicare a procedurii hotărârii pilot în cauzele privind condițiile de detenție.

Prin construirea acestui pavilion la Gherla se măreşte capacitatea de deţinere cu 300 de locuri, se creează noi spaţii care vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de deţinere.

La data de 16 decembrie, la Penitenciarul Gherla erau deținute 870 de persoane.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare