Închide

Firma Pizzarotti, avertizată de CNAIR „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe tronsonul de autostradă A10 Sebeș-Turda în urma unei alunecări de teren

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 17, 2022 0 125

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, spune că firma italiană Pizzarotti trebuie „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe tronsonul de autostradă A10 Sebeș-Turda, fără însă a opri circulația. El a adăugat că acesta este motivul pentru care unele proiecte de infrastructură durează mai mult, pentru că uneori constructorii sunt puși să refacă lucrările.

Traficul rutier pe o porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda a fost restricționat la o bandă pe sens din cauza unei alunecări de teren.

„Aici e vorba de o autostradă nou-nouță, are aproape 2 ani. N-ar fi trebuit să pățească ce pățește acum, să apară această alunecare de teren”, a adăugat el. Șerbănescu a spus că firma italiană va plăti reparațiile, deoarece lotul de autostradă e încă în garanție. „Trebuie să se miște foarte repede, să nu întrerupă circulația acolo. Vor restricționa o bandă, dar trebuie să permită circulația pe această autostradă”, a spus el pentru ziarul Unirea.

„Trebuie să ne spună de ce s-a întâmplat această situație: dacă e execuție proastă, dacă sunt probleme neidentificate în faza de proiectare, să explice și cauza pentru care s-a ajuns în această situație și să intervină rapid”, a conchis purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Citește și:

Abia inaugurată, autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale: alunecare de teren în rambleu și crăpături în asfalt, la Alba Iulia Nord

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare