Închide

Pe ce loc s-a clasat Clujul în competiția pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa

ActualitateTop News by Catalin Suciu - dec. 11, 2019 0 502

European Best Destinations (EBD) a anunţat care este cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, titlu ce se acordă în urma unui vot public pe care l-ar fi putut acorda oricine.

Clujul -înscris în competiție – alături de alte 19 orașe europene, a ieșit pe locul al optulea. Potrivit European Best Destiantions, „Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este cel mai frumos din România, iar în ultimii ani turiştii l-au plasat mereu în topul preferatelor din Europa. Ce descrie cel mai bine spiritul acestui târg? Celebrarea ideii de familie. Este un loc prietenos şi distractiv pentru întreaga familie. Intri într-o lume feerică amplasată într-un loc foarte frumos şi păzit de maiestuoasa biserică Sfântul Mihail. Căsuţele de un alb imaculat îţi încântă privirea şi găzduiesc cele mai uimitoare produse. Gheaţa scânteietoare a patinoarului vă îmbie la o tură în jurul statuii impozante a lui Matei Corvin. În fiecare seară se cântă colinde care îţi oferă o doză din spiritul Crăciunului“, notează realizatorii topului.

Cel mai frumos târg de Crăciun ales de votanți este cel din Budapesta, ales de peste 290.000 de oameni. Pe locul al doilea este târgul de Crăciun din Viena, iar pe 3 este Gdansk, din Polonia.

Top târguri de Crăciun:

1. Budapesta (Ungaria)

2. Viena (Austria)

3. Gdansk (Polonia)

4. Bruxelles (Belgia)

5. Montbeliard (Franţa)

6. Basel (Elveţia)

7. Metz (Franţa)

8. Cluj-Napoca (Romania)

9. Valkenburg (Olanda)

10. Novi Sad (Serbia)

11. Trier (Germania)

12. Prague (Cehia)

13. Govone (Italia)

14. Winchester (U.K.)

15. Amiens (Franţa)

16. Rothenburg (Germania)

17. Cologne (Germania)

18. Leipzig (Germania)

19. Bratislava (Slovacia) 20. Bath (U.K.)

Notă: E bine de menționat că toate cele 20 de orașe care s-au înscris în competiție, au achitat o taxă de participare. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.