Închide

Patru autorizații de construire eliberate de Primărie în Borhaci pentru proiectele educaționale proprii (grădiniță, școală, liceu, bazin de înot), după mai bine de trei ani de la scrierea temei/Șefa de la strategii urbane: „Unii veți spune că e mult timp, însă e un proiect complex”

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - apr. 17, 2024 1 369

Primăria a emis în 16 aprilie  s-au emis autorizațiile de construire pentru realizare grădiniță, școală gimnazială, liceu și complex de natație.
Șefa Biroului de strategii urbane al Primăriei a arătat public că autorizațiile de construire care marchează etapa de execuție au fost emise la circa 3 ani de la eleborarea temei de proiectare pentru polul de interes al cartierului Borhanci, ce grupează dotări publice educaționale.
„Am elaborat tema de proiectare acum vreo 3 ani , mă bucur că s-a ajuns la etapa de execuție. Unii veți spune că e mult timp, însă e un proiect complex, a fost nevoie de elaborare și aprobare PUZ, elaborare și aprobare studii de fezabilitate pentru fiecare obiectiv de investiție, elaborare DTAC+PT pentru fiecare obiectiv”, a arătat arhitecta Andreea Mureșan, cea care coordonează Biroul de strategii urbane al Primăriei.
Aceata a prezentat și câteva date succinte despre obiectivele autorizate despre obiectivele care urmează să intre în șantier în perioada următoare:
GRĂDINIȚĂ – regim de înălțime P+E, capacitate 8 grupe ( 160 de copii), Arie construită 1750mp, Arie desfășurată 2825mp. Grădinița are alocată o parcelă de 5500mp.
ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ – regim de înălțime variabil, max. 2D+P+2E, va avea 27 săli de clasă și spații conexe ( laboratoare , bibliotecă, sală de mese, sală de sport, vestiare, birouri administrative etc). Arie construită ~ 3000mp, Arie desfășurată ~ 7900mp, incinta școlii – 13.000 mp.
LICEU– regim de înălțime P+2E, 12 săli de clasă și spații conexe ( laboratoare, cabinete, bibliotecă, bufet/bucătărie, sală multifuncțională, birouri administrative etc.) Arie construită 1500mp, Arie desfășurată 4300mp. Incinta liceului – 10.200mp. Liceul va dispune de o sală de sport ( parter cu supantă) cu o arie construită de 1450mp și 1790mp arie desfășurată.
COMPLEXUL DE NATAȚIE cuprinde bazine olimpice de înot și sărituri, bazin de începatori, zonă de relaxare, gradene pentru 1000 de spectatori și alte spații conexe funcțiunii de bază.
„Pe lângă aceste obiective recent autorizate, mai sunt prevăzute a fi realizate pe termen scurt, o creșă ( 11 grupe, 99 de copii) pe o parcelă de 1,2 ha, iar pe termen mediu-lung o bază sportivă pe 8,7 ha și amenajarea unui parc de ~ 50ha.
Proiectanți – Faza PUZ și SF – Asocierea S.C Daedalus Proiect S.R.L – Universitatea de Arhitectură și urbanism “Ion Mincu” (Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting – C.C.P.E.C.) , S.C. Patrulius și asociații S.R.L
Proiectant – Faza DTAC+PT ( grădiniță, școală, liceu) – S.C. MRD Instal S.R.L (arh. Corbean Victor, arh. Vass Csilla, arh. Mica Ioana, arh. Roșu Daniel)”, a mai arătat arhitecta.
De altfel, primarul Emil Boc a regizat un moment la încpeutul ședinței de Consiliu Local din 15 aprilie pentru a arătat mai multe dosare groase cu acte care stau la baza proiectelor din Borhanci pentru a justifica cei mai bine de trei ani de zile până la etapa de autorizare efectivă a proiectelor.
Hub-ul educațional din Borhanci, anunțat din toama lui 2020
23 Octombrie 2020 – s-a anunțat public că se va face hub educațional și nu cartier pentru tineri în Borhanci
Detalii:
Hub educațional și bază sportivă în Borhanci în locul cartierului pentru tineri studiat de Primărie pe 77 de hectare
Februarie 2021
Lansare licitație – Studiu de Fezabilitate și PUZ-ul hub educațional Borhanci
Primăria pune la bătaie 2,4 milioane de lei pentru studiile noului hub educațional cu pădure parc anunțat în Borhanci
15.06.2022 – SF depus de Patruliul și Asociații și înregistrat la Primărie
– HCL-510-din-7-iulie-2022- aprobare PUZ-HUB-EDUCATIONAL Borhanci
Detalii: AICI.
Foto – planșe proiecte autorizate/www.primariaclujnapoca.ro/Andreea Mureșan/Facebook

Un comentariu

  1. si studiul geologic ce spune?
    Cand a renuntat la construirea cartieruli de locuinte (subiect de campanie a ultimei candidaturi Gh.Funar), Emil Boc a afirmat ca studiul geo a indicat ca dealul respectiv este greu/imposibil de stabilizat (asa si este!). S-a schimbat geologul ,pentru ca structura dealului sigur NU!
    Mare nerusinare!

Scrie un comentariu