Închide

Pasagerii avionului din Bergamo, care a aterizat aseară la Cluj, verificați minuțios

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 24, 2020 0 1010

Aseară, la 19.40, a aterizat avionul Wizz Air, pe Aeroportul Cluj, cu peste 120 de persoane la bord, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean. Conform protocolului, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică i-au verificat pe pasageri cursei Bergamo, dar pentru că aceștia nu prezentau simptomatologia coronavirulusui, nu vor fi introduși în carantină, având doar obligația de a sta izolați la domiciliu, timp de 14 zile, sub monitorizara reprezentanților Direcției de Sănătate Publică.  „Nu au fost depistați pasageri cu simptomele coronavirusului, însă noi vom continua să menținem protocolul, să verificăm toți pasagerii care ajung în țară, din zonele afectate de această boală. Avem pregătite echipaje de intervenție și rezerve medicale”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Italia este țara europeană în care numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut brusc, cele mai afectate zone fiind Lombardia și Veneto. Orașe întregi au fost puse sub carantină de către autoritățile italiene. Având în vedere că în Italia trăiește o comunitate mare de români, s-au luat măsuri sporite pentru ca persoanele care sosesc în țară să fie verificate minuțios, iar dacă situația o impune să fie introduse în condiții de carantină.

La nivelul județului Cluj s-au făcut următoarele pregătiri, transmite prefectul Mircea Abrudean:

– Persoanele are sosesc, sau au sosit, din regiunile Veneto și provincia Lodi/Lombardia în ultimele 14 zile trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină, timp de 14 zile; În situația în care persoanele sunt asimptomatice, acestea trebuie să rămână la domiciliu timp de 14 zile sub supravegherea directă a Direcției de Sănătate Publică. Persoanele care prezintă simptome vor fi internate.

– La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca sunt pregătite 9 paturi pentru preluarea persoanelor a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19). Totodată, este pregătită suplimentarea cu personal dacă situația o impune;

– Spitalul Clinic Județean Cluj a pregătit o rezervă pentru internarea persoanelor simptomatice, în cazul în care numărul pacienților depistați cu virusul COVID-19 depășește capacitatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

– Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, împreună cu autoritățile locale și județene au în vedere extinderea, la nevoie, a spațiilor de carantină.

– Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică au pregătit capsule speciale pentru izolarea persoanelor care prezintă simptomatologia specifică COVID-19

Foto: echipe de intervenție, aseară la Aeroportul Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu