Închide

Pas înainte pentru parcul de 2 milioane de euro din cartierul Între Lacuri, ocupat de garaje și mașini

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 27, 2019 0 538

Parc nou în cartierul Între Lacuri din Cluj-Napoca – amenajarea ar urma să coste peste 11 milioane de lei, bani din care majoritatea sunt fonduri europene.
Proiectul de finanțare, „Amenajare zonă de recreere pentru clujeni în cartierul Între Lacuri”, a fost depus de Primăria din Cluj-Napoca pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, mai exact prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban. Cluj-Napoca are alocare financiară specială în cadrul acestui program, de peste patru milioane de euro, bani din care jumătate ar urma să fie folosiți pentru implementarea acestui proiect. „Principalul rezultat așteptat al investiției propuse vizează reconversia funcțională și reutilizarea unui teren degradat din interiorul municipiului Cluj-Napoca în suprafață totală de aproximativ 9.450 metri pătrați și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber epntru comunitate, revitalizarea și modelarea terenului, prin amenajarea acestuia ca zonă verde și spațiu de recreere pentru locuitorii cartierului și nu numai”, se arată într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru ședința de săptămâna viitoare în care urmează să fie analizate cheltuielile din cadrul acestui proiect.
Terenul, folosit acum în mare parte pentu parcarea mașinilor, reprezintă acum o legătură pietonal între străzile Nirajului și respectiv Oltului și Meseșului. Între altele aici ar urma să fie decopertată întreaga suprafață în adâncime de 20 de centimetri pentru înlocuirea pământului și molozului existent cu un strat de pământ vegetal.

Parcul ar urma să aibă alei pietonale principale din plăci de granit, gazon rulat, aparate de fitness și o fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare cu LED-uri, dar și o stație de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, o toaletă automată și un teren de sport.

Indicatori Tehnico Economici Parc Intre Lacuri by actualdecluj on Scribd

Citește și:

Primăria vrea parc nou de aproape un hectar într-un cartier din Cluj

Când va fi gata parcul de un hectar dorit de riverani în zona Între Lacuri și asumat de Primărie

Cum s-a ridicat cartierul „Între lacuri” din Cluj pe terenuri mlăștinoase și de ce sute de apartamente au rămas goale. „În toată zona, s-au pus mii de panouri de prefabricate sparte, câte 3-4-5 panouri unul peste altul în mlaștină”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu