Închide

Partidul de suflet al preşedintelui Băsescu a pornit cu stângul la Cluj. Are sediu nelegal, cu voia lui Boc

PoliticaTop News by Luminiţa Silea - apr. 28, 2014 0 463

Sediul Partidului Mişcarea Populară funcţionează nelegal în cabinetul luat în chirie de un deputat clujean, de la primărie.

PMP2

Adrian Gurzău, ales pe listele PDL în colegiul patru din Cluj-Napoca, în prezent membru al Partidului Mişcarea Populară, şi-a instalat sediul de partid în propriul cabinet de deputat, pe Eroilor nr. 2.  Gurzău a primit anul trecut un spaţiu generos în centrul oraşului, cu chirie modică de la primărie, pentru a-şi amenaja cabinetul parlamentar; 55 de mp de B-dul Eroilor. Aceasta la insistenţele primarului Emil Boc,  care din luna martie a tot inclus proiectul privind închirierea spaţiului pe ordinea de zi, după ce opoziţia din Consiliul Local l-a respins. Proiectul avea nevoie de 18 voturi ca să fie adoptat, iar grupul PDL al primarul Boc în alianţă cu UDMR are doar 14 voturi.  Abia în luna mai Consiliul Local a votat închiriea spaţiului către deputatul clujean, cu acceptul opoziției din Consiliul Local (PNL și PSD) , dar cu condiția ca Emil Boc să aloce spaţii şi pentru deputaţii PNL Steluţa Cătăniciu şi Adrian Oros.

În mandatul trecut, Adrian Gurzău a primit  un spaţiu de 32,28 de mp în Piaţa Liebknecht 7-8, pentru cabinetul de parlamentar, chiria fiind de aproximativ 15 lei lunar!

Anul acesta Gurzău s-a înscris în noul partid pe care preşedintele Băsecu a anunţat că îl va susţine după ce își va încheia mandatul la Cotroceni.  Şi a preluat interimarul la conducerea organizaţiei clujene a partidului. Ba mai mult, a făcut şi prima conferinţa de presă la sediul de partid, unde altundeva decât în cabinetul său parlamentar, adică în spaţiul pe care l-a închiriat de la primăria pentru sediul cabinetului şi nu pentru sediul de partid al filialei clujene a PMP. “Partidul Mișcarea Populară – filiala Cluj, prin președintele său interimar, deputatul Adrian GURZĂU, are plăcerea de a vă invita vineri de la orele 15.00, la sediul de pe str. Eroilor nr. 2, pentru o discuție de prezentare a candidatului județului Cluj (…)”, se arăta în comunicatul trimis de Gurzău.

Mai mult, în gemurile de pe Eroilor nr. 2 au apărut şi afişe la ferestre potrivit cărora acolo este sediul de partid al PMP.

Consilierii PNL au cerut ieri conducerii primăriei să rezilieze contractul de chirie cu Gurzău, având în vedere că el îşi folsoeşte cabinetul de parlamentar în alte scopuri decât cele pentru care i-a fost închiriat spaţiul. Primarul Emil Boc nu a comentat situaţia. Boc este un simpatizant al partidului de suflet al preşedintelui Băsecu, el chiar înscriindu-se în Fundaţia cu acelaşi nume care a stat la baza fondării PMP. Cererea consilierilor liberali a stârnit zâmbetele colegilor din Consiliul Local, mai ales a liderului consilierilor PDL, Radu Moisin, cel care a militat anul trecut în favoarea alocării spațiului către  Gurzău.

În schimb, şeful Direcţiei de Patrimoniu a primăriei, Iulia Ardeuș,  a explicat că sediul PMP poate funcţiona înspaţiul de pe Eroilor nr. 2 doar dacă există acordul Consiliului Local.

Primăria a închiriat spațiul de pe Eroilor nr.2 deputatului Gurzău, obiectul contractului de închiriere fiind foarte clar: pentru  cabinet parlamentar. Gurzău a schimbat obiectul contractului.

Vezi mai jos hotărârea prin care primăria i-a închiriat spațiul.

 

pagina1Pagina2, Pagina3

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare