Închide

Parteneriatul pentru extinderea la nivel internațional a brandului Untold, autorizat de Consiliul Concurenței

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 21, 2023 0 248

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Ioan-Bogdan Buta și Mozaik Investment GmbH intenționează să preia Untold Universe S.A și a companiile pe care aceasta le controlează, anunță autoritatea de concurență printr-un comunicat.

Mozaik este o companie de investiții, cu birouri în Austria și România.

Ioan-Bogdan Buta este un antreprenor local, fondator al festivalului Untold, organizat la Cluj-Napoca, și al festivalului Neversea, organizat în Constanța.

Grupul Untold desfășoară activități de management, marketing și publicitate și, preponderent, activează în industria divertismentului din Europa de Est, prin intermediul festivalului Untold.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

”Parteneriatul are ca scop extinderea internațională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015, dar și transformarea brandului Untold într-un brand cu impact global. În prezent, după 8 ani de existență, brandul UNtold are deja o importantă rezonanță internațională în special în rândul publicului tânăr, iubitor de festivaluri și concerte, festivalul din Cluj-Napoca clasându-se constant în ultimii ani între primele 10 festivaluri din întreaga lume, în cele mai importante topuri mondiale, atât ca preferințe ale publicului, cât și ca preferințe ale artiștilor. Alături de festivalul din inima Transilvaniei, grupul UNTOLD UNIVERSE organizează cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Brașov, cel mai apreciat târg de Crăciun din România în 2022, West Side Christmas Market, dar și plaja NEVERSEA Beach”, anunțau reprezentanții grupului, anul trecut.

Deja, organizatorii au anunțat că în februarie 2024 va avea loc o primă ediție a Untold Dubai, un festival organizat în cadrul Expo City Dubai. Untold Dubai s-a lansat cu un show exclusiv realizat de Armin van Buuren pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, prestație firmată și disponibilă pentru fani pe canalul de YouTube al DJ-ului.

Vezi și: Untold Universe își pregătește expansiunea internațională alături de Mozaik Investments pentru extinderea brandului Untold la nivel global, începând din 2023

sursa foto: Untold

Nici un comentariu

Scrie un comentariu