Închide

Parteneriat clujeano-danez pentru tehnologii avansate: se pregătește un dispozitiv medical destinat persoanelor vârstnice

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 28, 2015 1 369

iTech Transilvania, clusterul clujean pentru formarea resurselor umane din domeniul tehnologiilor avansate și sprijinirea inovării, pregăteşte dezvoltarea unui dispozitiv medical, destinat persoanelor vârstnice, au anunțat reprezentanții organizației, la final de conferință internațională a clusterelor din domeniu.

Dispozitivul ar urma să fie utilizat pentru monitorizarea schemelor de tratament pe care acestea trebuie să le urmeze. Proiectul este prevăzut să fie realizat în parteneriat cu clusterul danez BrainsBusiness ICT North, care are deja în portofoliu o serie de iniţiative în domeniul îmbătrânirii active. Clujenii ar urma să participe și la alte proiecte dezvoltate alături de parteneri internaționali, susțin cei de la Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

Participarea la Conferinţa Europeană a Clusterelor a avut în spate intenţia clară de a face primele demersuri concrete pentru dezvoltarea unor proiecte comune cu organizaţii, care au reuşit să stimuleze companii, municipalităţi şi universităţi să lucreze împreună şi să lanseze soluţii software cu un impact extraordinar asupra comunităţilor. În cele două zile ale conferinţei, am avut mai multe întâlniri, care vor avea ca rezultat demararea unor proiecte în domeniile medical, energetic şi agricol”, a spus Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania. Potrivit reprezentanților ARIES, clusterul clujean va mai beneficia de un set de bune practici în accesarea finanţărilor destinate clusterelor, urmând să organizeze pentru membrii iTech Transilvania cursuri de soft skills, în parteneriat cu Fondazione Cluster Tecnologie Smart Cities and Communities.

Cea de a III-a ediţie a conferinţei „Cluster-to-Cluster”, ce a avut loc la Copenhaga în 17-18 septembrie, a reunit peste 100 de clustere din 28 de ţări şi a avut la bază tema inovării prin combinare. iTech Transilvania a fost una dintre prezenţele româneşti în cadrul conferinţei, iar trimişii săi, Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania, şi Bianca Muntean, director executiv, au avut peste zece întâlniri de lucru cu membri ai clusterelor din Suedia, Germania, Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Italia.

Ce e iTech Transilvania Cluster

iTech Transilvania, clusterul pentru formarea resurselor umane din domeniul tehnologiilor avansate si sprijinirea inovarii, a fost constituit în regiunea Nord-Vest a României, având printre membrii săi organizaţii din judeţele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Satu Mare. Clusterul are in prezent peste 40 membri (IMM-uri, două universităţi clujene, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi asociaţii nonprofit). Clusterul iTech Transilvania îşi propune formarea resurselor umane din domeniul tehnologiilor avansate si sprijinirea inovarii în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, respectiv în zonele metropolitane din Cluj-Napoca şi Oradea.

Ce spune că vrea să facă ARIES Transilvania

ARIES este Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software, cea mai mare şi influentă organizație creată pentru industria IT&C din România, cu 4 filiale zonale la: Timișoara, Brașov, Cluj și Craiova.Prin intermediul filialei ARIES Transilvania, membrii îşi propun să dinamizeze activitatea în această zonă, să se implice în activităţile referitoare la sectorul IT, să stabilească o colaborare mai bună între firmele de profil, pentru promovarea intereselor locale pe plan naţional şi internaţional, pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul diverselor programe de finanţare.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare