Închide

Parlamentarii votează creșterea salariilor pentru diverse categorii de bugetari

AdministrațieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 31, 2022 0 144

Oana Țoiu, parlamentar USR, anună că majoritatea PSD – PNL a introdus în ședința de plen de marți amendamente care duc la creșterea salariilor pentru diverse categorii de bugetari. E vorba despre două seturi de amendamente la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului, ce ar duce la creșteri salariale pentru angajații din ministerele Sănătății, Culturii, Transporturilor, Sportului, dar și pentru angajații care gestionează fonduri europene, potrivit Oanei Țoiu, transmite G4Media.

Dacă deputații – în calitate de cameră decizională – vor da votul final, ar însemna un nou set de creșteri de salarii pentru bugetari, la doar o săptămână după ce premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu au anunțat că statul ar urma să își scadă cheltuielile din cauza deficitului bugetar în creștere. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat hiar că este „pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii”, iar instituțiile vor reduce cheltuielile prin tăieri de la „bunuri și servicii”.

În schimb, Oana Țoiu arată că parlamentarii coaliției de guvernare nu au realizat fișe de impact financiar și nu au precizat sursele de finanțare ale acestor creșteri salariale.

”Astăzi, acum, în plenul Camerei Deputaților, fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare PSD și PNL propun măriri în amendamente noi fără număr. Nu contează că avem deficit bugetar record, că ne împrumutăm la rate de dobândă record, ei nici măcar nu s-au obosit să facă calculul de cât costă ceea ce propun”, scrie Oana Țoiu.

Cele două proiecte legislative au trecut deja de Senat și sunt la vot decisiv în Camera Deputaților.

Articolul integral AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu