Închide

Parcul industrial Tetarom V din Cluj ar putea fi preluat de o companie din domeniul construcției de mașini

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 08, 2022 1 1314

Există discuții avansate cu o companie din domeniul construcției de mașini pentru a prelua în integralitate parcul industrial Tetarom V pregătit de Consiliului Județean pe un teren de 115 hectare în localitatea Luna. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliul Județean, Alin Tișe, în cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie. Oficialul a spus că mai multe date legate de acest proiect sau de investiție vor putea fi făcute publice pe măsură ce negocierile avansează.

Proiectul de urbanism pentru Tetarom V, parcul industrial anunțat deja de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe pe 115 hectare în comuna Luna din Cluj și făcut de arhitecții din Direcția de Urbanism a Consiliului Județean a fost prezentat public în vara lui 2020, la o ședință a comisiei de urbanism din cadrul instituției.  Specialiștii din comisie au salutat locația propusă- lângă autostradă și râul Arieș- aproape de baza militară din Luna unde există ideea de a se amenaja un aeroport cargo nou în Cluj și au făcut obeservații punctuale privind relația între parc și comună sau suprafețele agricole din vecinătate.

Detalii despre proiecte: Cum arată al cincilea parc industrial Tetarom, cel care deschide calea spre noul aeroport dorit în Cluj, în localitatea Luna

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a anunțat că există interes din partea unei companii specializate în construcția de mașini de a prelua accest parc încă din actuala faza de proiect.

”Am avut o discuție și cu Primăria Luna și credem că parcul va fi ocupat mai repede decât ne-am așteptat”, a mai spus Tișe, în cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie.

Oficialul a mai spus că în această fază nu poate oferi mai multe detalii dar că speră la finalizarea negocierilor cu respectiva companie, moment în care se vor putea prezenta public toate datele legate de investitor și investiție.

Amplasamentul propus pentru parcul industrial Tetarom V este la 11 minute de Câmpia Turzii, aproape de calea ferată, lângă baza militară de la Luna, unde există ideea de dezvoltare a unui nou aeroport cargo și aproape de Autostrada Transilvania, situată la doar 300 de metri. E o investiție strategică pentru Cluj, dar care nu e lipsită de provocări privind amenajarea acceselor și a zonelor de vecinătate cu râul Arieș.

VEZI ȘI: Americanii trasează viitorul pentru Cluj: aeroport nou în zona nodului de autostradă de la Turda-Câmpia Turzii

Al cincilea parc industrial Tetarom va fi realizat în zona Luna-Câmpia Turzii pe un teren de 115 ha. Deja președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a parafat un protocol de colaborare cu Primăriile din Luna și Câmpia Turzii pentru proiect și a mobilizat un buget multianual. Pentru realizarea acceselor și demararea investiției, Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de peste 48,8 milioane lei cu TVA inclus, defalcat pe o perioadă de trei ani.

Un comentariu

  1. Luna de Sus? Mai, sa fie!? Oare tot ce poate fi construit trebuie sa fie langa Cluj Napoca? Inca un articol scris de un habarnist sau capul limpede era cam tulbure la corectura?

Scrie un comentariu