Închide

Americanii trasează viitorul pentru Cluj: aeroport nou în zona nodului de autostradă de la Turda-Câmpia Turzii

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - mart. 05, 2020 2 2539

Județul are nevoie de un aeroport mult mai bine amplasat și conectat la rețeaua de transport decât cel existent. Aeroportul Internațional Avram Iancu are infrastructura depășită și generează foarte multe probleme municipiului legate de zgomot.

Marius Cristea de la Banca Mondială, cel care coordonează Planul Județean de Amenajare a Teritoriului pentru județul Cluj spune că noul aeroport ar trebui să fie centrat pe componenta cargo, însă nici cea civilă n-a fost exclusă.

Ca locație pentru viitorul aeroport de care are nevoie Clujul a fost amintită zona nodului de Autostradă de la Turda-Câmpia Turzii-Luna. Americanii au deja interese militare în zona Luna unde există un aeroport militar.

Tot în zona respectivă analizele echipei Băncii Mondiale au identificat nevoia de a se înființa un nou parc industrial Tetarom. Interesul pentru acest nou parc este tot american, în spațiul public vehiculându-se o fabrică de producție a dronelor care s-ar dori în Cluj. Cristea a spus că, pe viitor, deplasările cu avionul sau cu dronele fabricate în Cluj vor fi preferate de oameni.

2 comentarii

  1. Care americani, doamna?!
    Cei din nord, cei din sud sau cei din centru sau est sau vest? Cum puteți afirma în titlu ca „Americanii trasează viitorul pentru Cluj: aeroport nou în zona nodului de autostradă…” când în articol menționați despre i teresul lor pentru un parc industrial în zona?
    Chiar credeți ca vine cineva sa construiască un aeroport ca să poată transporta drone produse în acel parc industrial? La costuri vs beneficii ați reflectat vreun pic?

  2. Idea in sine este buna. Un aeroport complex in zona Luna cu parte civila si militara ( se practica ) care ar deservi mai multe aglomerari urbane Cluj-Napoca, Tirgu Mures, Alba Iulia; conectate cu sosele rapide si/sau autostrazi.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare