Închide

Parcul Feroviarilor „revine” în Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 895

Administraţia de la Cluj a primit posibilitatea să amenajeze un nou parc în oraş, de peste 5 ha, după multă vreme de la primele discuţii şi după multe promisiuni: părăginitul parc al Feroviarilor. Guvernul României a aprobat transmiterea unui teren, aferent Parcului Feroviarilor, din domeniul public al statului şi aflat în administrarea Ministerului Transporturilor (şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA) în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Scopul e precizat în Hotărârea de Guvern: „în vederea inculderii în programul de reabilitare şi modernizare”.

„În cazul în care nu se respectă destinaţia acestuia de parc imobilul transmis revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor”, se mai precizează în Hotărârea de Guvern.
Proiectul de Hotărâre poate fi consultat AICI

Primele reacţii de la Cluj au început să apară. Urmează dezbateri publice și un concurs de soluții în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, potrivit unei postări a lui Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei.”Se împlinesc zece ani de revendicări din partea societății civile în care s-a cerut preluarea parcului de către municipalitate de la Ministerul Transporturilor și CFR, care nu întrețineau spațiul”, aminteşte deputatul-activist de Cluj, Adrian Dohotaru. „Vrem un parc nou, reamenajat pe malul Someșulu”, spun activiştii din grupul Someşul Nostru.

Un concurs pentru acest spaţiu e promis de mai bine de un an:

FOTO Parcul Feroviarilor, “preluat” de studenți. Primăria promite concurs în toamnă pentru spațiul părăsit

Nici un comentariu

Scrie un comentariu