Închide

Marș pentru minoritățile sexuale la Cluj, participă 800, fără incidente

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 489

Aproximativ 800 de persoane – conform estimărilor organizatorilor – au participat astăzi în Cluj-Napoca la un marș pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale – primul astfel de marș din istoria orașului, exilat pe malul Someșului, pe trotuarele unei străzi.

Marșul LGBT din această dimineață e cu cântec: a fost autorizat numai după ce organizatorii au depus cererea de peste 20 de ori iar în final aceasta a fost aprobată, dar numai cu desfășurarea marșului pe malul stâng al Someșului, între două poduri – Garibaldi și Napoca, și doar pe trotuarele înguste ale acestei străzi. Marșul s-a desfășurat în linște, participanții nu au scandat, și fără incidente – trei bărbați cu tricouri cu mesaje împotriva minorităților sexuale au fost rapid îndepărtați din vecinătatea grupului de manifestanți, de către jandarmi, și legitimați. Un mesh a fost montat pe stadionul Cluj Arena, pe malul opus al Someșului – „când lumea se întoarce cu fundul în sus, noi clujenii rămânem cu picioarele pe pământ”.

actualdecluj.ro a transmis în direct de la fața locului pe pagina sa de Facebook:

Amintim, Noua Dreaptă a pregătit și ea o contra-manifestație la marșul din această dimineață, la ora 13 în piața Avram Iancu. Vom transmite și de aici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare