Închide

Parcul Armătura, „reînviat”. S-a lansat concurs de proiecte artistice pentru Someș Delivery 2018

Actualitate by Kristina Reştea - mai 14, 2018 0 565

 

Echipa Someș Delivery a instalat primele intervenții temporare în zona Parcului Armătura, în urmă cu câteva zile, și acum lansează un apel de proiecte. Cea de-a patra ediție a evenimentului anunță un concurs de proiecte artistice cu un buget de 25000 de lei. Someș Delivery 2018 va avea loc în 14-15 iulie în zona Parcului Armătura. 

Și în acest an, echipa Someș Delivery îi cheamă pe artiști la implicare, pentru a aduce o serie de idei de utilizare a malurilor Someșului, happening-uri, instalații artistice, amenajări temporare, evenimente comunitare și intervenții temporare de activare a Parcului Armătura.

Cea de-a patra ediție a evenimentului lansează un concurs de proiecte artistice cu un buget de 25000 de lei. Termenul limită de aplicare e 30 mai și fiecare proiect va avea un plafon maxim de 6000 de lei. „Credem că e relevant să ne întrebăm în continuare cum se vede Someșul de la firul ierbii și să vă invităm la un concurs de proiecte care chestionează relația oamenilor cu râul. Mizele proiectelor din cadrul Someș Delivery 2018 sunt: încurajarea acțiunilor locuitorilor de asumare a spațiului public, de utilizare liberă a spațiului verde, și implicit participarea la decizia asupra spațiului public; realizarea amenajărilor (mobilier urban) pentru viața cotidiană; activarea interacțiunii cu apa și depășirea limitelor actuale dintre mal și apă prin realizarea unor intervențiile temporare sau evenimente”, anunță organizatorii.

 

Până la ediția de 2018, vă reamintim cum a fost pe malul Someșului la ediția de anul trecut:

 

FOTO/VIDEO. S-au adus bărci pe râul care traversează oraşul. Cum se vede apa, de pe malul Someş Delivery

 

 

Sursa foto: Someș Delivery

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare