Închide

Cod galben de furtuni la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 15, 2018 0 184

Se strică vremea la Cluj și în alte județe, mai ales de diseară: meteorologii așteaptă instabilitate atmosferică accentuată, ce se manifestă prin averse torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și chiar căderi de grindină; 23 de județe, între care și Clujul, se află de diseară la ora 18 sub avertizare cod galben de furtună.

Meteorologii așteaptă instabilitate atmosferică în această după-masă în jumătate din țară, inclusiv Clujul – mai ales după ora 18, când aceștia spun că așteaptă o cantitate de precipitații semnificativă, de peste 60 de litri pe metru pătrat. Avertizarea e valabilă de azi de la amiază până mâine la ora 14 în mare parte din țară: averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Avertizarea se transformă în cod galben de diseară la ora 18 până mâine la ora 9 în 23 de județe. ”În seara zilei de marţi (15 mai) şi în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul şi nordul Munteniei şi în zona de munte a Banatului şi Crişanei va ploua torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, anunţă meteorologii.

Judeţele vizate sunt Cluj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Braşov, Sibiu, Alba, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, integral, şi parţial judeţele Bihor, Arad, Timiş, Suceava, Prahova și Dâmboviţa.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu