Închide

Păpușile și decorurile care au animat două dintre cele mai spectaculoase producții ale Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca pot fi văzute într-o expoziție deschisă până în 14 iulie la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - iul. 02, 2024 0 71

Păpușile și decorurile care au animat două dintre cele mai spectaculoase producții ale Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca pot fi văzute într-o expoziție deschisă până în 14 iulie la Muzeul de Artă.
Tradiționala deja expoziție a ajuns la a 18-a ediție, e coordonată de scenografa Elena Ilaș și este găzduită de sala de expoziții temporare din stânga intrării muzeului.
Din 27 iunie până în 14 iulie, copiii dar și adulții vor putea să pășească în lumea animată de personaje și decoruri, a spectacolelor  ”Aventurile lui Puck” și ”Povestea viței de vie” – un spectacol realizat în memoria regizoarei Kovács Ildikó, un nume de referință al teatrului de păpuși din Cluj și Transilvania. Vizitatorii expoziției vor regăsi păpuși, costume și decoruri din repertoriul stagiunilor trecute, reunite în spectacolele menționate. ”Este o expoziție care vorbește despre talent, despre imagine, despre culoare și toate acestea în serviciul unor povești”, arată organizatorii. ”Muzeul Păpușilor” a fost inițiat în urmă cu 18 ani de regizoarea Mona Marian și  Muzeul de Artă și a fost gândit ca un proiect adresat publicului care urmărea activitatea teatrului din vacanțele dintre stagiuni. Vizitarea expoziției se face conform programului și tarifelor de la Muzeul de Artă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu