Închide

Pandemia scade furturile din mașini în pandemie, cu aproape jumătate, trei sferturi din furturile din județ sunt în Cluj-Napoca

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 24, 2020 0 99

Au scăzut semnificativ furturile din mașini în Cluj, la aproape jumătate, conform datelor transmise de IPJ Cluj la solicitarea actualdecluj.ro.

E vorba de 171 infracțiuni de furturi din mașini înregistrate în primele nouă luni ale acestui an, față de 290 anul trecut, în scădere cu 41%. De departe cele mai multe furturi raportate au fost înregistrate în Cluj-Napoca, e vorba de 127 de astfel de infracțiuni – și acestea, în scădere cu 91 față de aceeași perioadă a anului trecut. Altfel spus, trei sferturi din furturile din mașini din județul Cluj sunt înregistrate în Cluj-Napoca.

”Cauzele identificate ca având legătură cu comiterea acestui gen de fapte sunt lăsarea la vedere a unor genți-diplomat, poșete ori alte bunuri de valoare ( telefoane mobile, laptopuri, aparatură navigație, etc), fapt care crește gradul de victimizare al persoanelor vătămate și determină persoanele predispuse să treacă la comiterea acestor fapte, existența unui număr mare de autovehicule, care sunt parcate în zone slab iluminate, la periferia orașului, și modul relativ facil prin care acest gen de furturi este comis, prin spargerea geamului, chei potrivite la modelele mai vechi”, transmite Poliția.

Astfel, arată polițiștii, din datele statistice cele mai multe dintre infracțiuni se produc din cauza neglijenței victimelor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu