Închide

Până la planurile ambițioase cu mutarea autogării la gară, Primăria cosmetizează transportul public din Piața Gării

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 04, 2022 0 5185

Administrația locală a lansat o licitație de peste 640.000 lei pentru montarea, pe lângă stațiile cu acoperiș verde, a unui container în Piața Gării din Cluj-Napoca care să deservească un dispecerat pentru transportul în comun. Licitația va avea loc în 1 februarie, contractul are termen de 3 luni iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

 

„Pe terenul propus se dorește amplasarea unei construcții parter cu funcțiunea de dispecerat, birou abonamente ticketing și grup sanitar, realizarea branșamentelor de apă, canal și energie electrică pentru construcție, iluminat exterior prin montarea unor corpuri tip LED pe stâlpii existenți în zonă, montarea mobilierului urban, respectiv a coșurilor de gunoi. Pe amplasament, pe lângă stațiile cu acoperiș verde pentru transportul în comun, se propune menținerea unor funcțiuni indispensabile desfășurării activității de transport în comun reprezentate prin amplasarea unei construcții cu funcțiunea de dispecerat, birou abonamente ticketing și grup sanitar, montarea unui mobilier urban, iluminat exterior, sistem de supraveghere video”, arată Primăria care este obiectul licitației de „modernizare stații pentru transportul în comun pentru zona Piața Gării din Cluj-Napoca.

Licitația este estimată la 640.087 lei și are ca dată limită de depunere a ofertelor ziua de 1 februarie. Contractul are termen de 3 luni iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Ofertanții trebuie să facă dovada unor lucrări similare constând în construirea/ reabilitarea / reconstruirea/ execuția de reparații capitale pentru imobile încadrate în categoria de importanță D cel puțin, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 5 ani, în valoare cumulată de minim 600.000 fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 3 contracte. De asemenea, ofertanții trebuie să facă dovada unor specialiști în echipă.

Administrația locală a anunțat încă din 2020 cp staţiile de autobuz din Piața Gării  nu au mai fost modernizate din anii ’90.

Toți speciliștii care au lucrat la documentele de planificare a dezvoltării din Cluj-Napoca au recomandat “regenerarea urbană a zonei Gării Cluj-Napoca, inclusiv construcția unui terminal intermodal de pasageri (autogară metropolitană)”, o investiție pe care ei o evaluează la 25 de milioane de euro.

La începutul acestui an, primarul Emil Boc a anunțat intenția de a avea o autogară în zona Aeroportului Internațional Avram Iancu. Boc a spus în 3 ianuarie că printre prioritățile anului 2022 se află park & ride-ul de la Aeroport, investiție de peste 51 de milioane de lei, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj.

”Este o platformă cu 863 de locuri de parcare, 8 peroane pentru autocare și autobuze. Acolo vom putea avea și autogara nouă a Clujului pentru că se integrează în transportul intermodal. Această parcare va putea pune la dispoziția tuturor celor care vin din diverse părți – Dej – Gherla, Turda, Baciu, să își lase mașinile acolo și să aibă la dispoziție două mijloace alternative: transportul public și trenul metropolitan”, a menționat Boc. Primarul a mai precizat că trenul metropolitan va avea stație la aeroport, la terminal,  va integra gara cu aeroportul, iar metroul se va integra cu trenul metropolitan.

 

 

 

(sursă caiet de sarcini achiziție SEAP)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu