Închide

Pădurar din Cluj condamnat la închisoare definitiv după ce a vrut să mituiască un polițist

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iun. 27, 2020 0 365

Un pădurar a fost condamnat la închisoare pentru dare de mită după ce a fost prins în flagrant încercând să mituiască un polițist, ca acesta să închidă ochii la tăierile ilegale de lemne.
Pădurarul Teodor Lăpuște a fost condamnat în urmă cu câteva zile de instanța Curții de Apel Cluj, la închisoare pentru un an și 11 luni, cu suspendare pentru patru ani – aceasta din urmă dublată față de decizia instanței inferioare, Tribunalul Cluj. Decizia este definitivă și a fost stabilită în 18 iunie.
În decizia de condamnare instanța a reținut că pentru o perioadă mai lungă, din 12 octombrie 2018 până în 20 decembrie același an, Lăpuște, care era pădurar în cadrul Ocolului Silvic GIlău, i-a promis de trei ori unui polițist de la Polița Râșca o mașină de lemne de aproximativ 20 de metri cubi în valoare de 5.000 de lei, bani ori alte foloase – și chiar i-a dat acestuia din urmă suma de 1.500 de lei, pentru ca polițistul să nu-și îndeplinească sarcinile de serviciu, ”respectiv neconstatarea unor contravenții sau infracțiuni la regimul silvic, precum și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunțe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică”.

Dosarul penal s-a pus în mișcare după ce șeful de post din Râșca a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Cluj, în 12 octombrie 2018.

Citește și:

Pădurar din Cluj cercetat penal după ce a mituit un polițist care să-l anunțe despre controale silvice

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare