Închide

Consiliul național de atestare a titlurilor universitare, condus de doi clujeni în următorii 4 ani

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 27, 2020 0 1799

Președintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare pentru următorii patru ani este clujeanul Ioan Aurel Pop, care e și președintele Academiei Române. Unul dintre cei vicepreședinți este de asemenea un clujean, e vorba de academicianul Dorel Banabic, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat, prin ordin, regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. În acelaşi timp, a fost finalizată şi selecţia membrilor CNATDCU pentru mandatul 2020-2024.

Peste 1.100 de persoane din 134 de instituţii de învăţământ şi cercetare din România şi din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU în mandatul 2020-2024. ”Configuraţia aprobată a consiliului include personalităţi din aproape 100 de instituţii, însumând 543 membri, din care 21 membri ai Consiliului general, 69 de membri ai panelurilor pe domenii fundamentale şi 493 membri ai comisiilor de specialitate”, explică Ministerul Educației.

În totalul de 21 de membri ai consiliului general se mai regăsesc clujenii Ioan Bolovan de la UBB Cluj, rectorul UMF Cluj Anca Buzoianu, rectorul UBB Cluj Daniel David și decanul facultății de Drept a UBB Florin Streteanu.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu