Închide

[P] Alphega intră pe piața din România pentru a susține dezvoltarea farmaciilor independente. Farmacia clujeană Elmafarm, prima pe lista Alphega

ActualitateSănătateSocialTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2016 2 11193

Farmaciile independente vor putea continua să-și mențină identitatea, dar și să ofere servicii de înaltă calitate, cu sprijinul Alphega – prima platformă de consultanță care a fost lansată recent pe piața din România și care are ca scop să susțină dezvoltarea farmaciilor independente, a farmaciilor de familie. Spre deosebire de celelalte farmacii, conceptul promovat de Alphega urmărește o apropiere de pacienți, prin oferirea unei informări detaliate despre medicația solicitată, prin campanii de prevenție, precum și prin interesul pe care farmaciștii îl acordă fiecărui pacient în parte.

UBQ_3381

Platforma Alphega a fost introdusă pe piața din România de către compania farmaceutică Farmexpert, lider în piaţa de distribuţie a medicamentelor. “Conceptul Alphega este nou pentru România dar nu și în Europa, unde funcționează de mai bine de 15 ani. Alphega numără peste 6500 de farmacii independente. Alianţa aceasta a luat naştere din dorinţa de a eficientiza serviciile oferite în farmacie, de a aduce un standard la nivel european, astfel încât pacienţii să beneficieze de sfaturi personalizate şi soluţii performante” a declarat Iulian Trandafir (foto jos), directorul general al Farmexpert.

UBQ_3522

Farmacia clujeană Elmafarm, prima sub umbrela Alphega

Cum era de așteptat, Cluj Napoca, orașul care găzduiește o mulțime de farmacii, trebuia să fie și primul care introduce pe piață conceptul Alphega. Farmacia Elmafarm, de pe strada Victor Babeș, numărul 35, este prima dintre farmaciile independente care s-a relansat sub umbrela Alphega. “Elmafarm este o afacere de familie care s-a născut în urmă cu 20 de ani. Soția mea, Elena, s-a născut în Târgu Jiu, într-o familie de farmaciști. De altfel, printre primele farmacii privatizate în Târgu Jiu, a fost și farmacia lor. Soția a venit la Cluj și a absolvit la rândul ei Facultatea de Farmacie, în cadrul UMF. În 2003 deschideam împreună prima farmacie Elmafarm din oraș”, a relatat Sabin Funar (foto jos), proprietarul Elmafarm. El a mai adăugat că s-a aliat cu Alphega pentru că și-a dorit ca serviciile oferite în farmacia sa să devină de nivelul celor europene, pacienții care-i calcă pragul să poată beneficia de sfaturi personalizate și de soluții eficiente. Ceea ce este important de reținut este faptul că deși Elmafarm s-a rebranduit sub umbrela Alphega, își va păstra independența și totodată identitatea.

UBQ_3393

 

„Încercăm să ajutăm farmaciile independente să își păstreze identitatea în fața lanțurilor farmaceutice. Încercăm să sprijinim farmacia pe toate ariile ei de funcționare. Le vom oferi pacienților servicii noi. Chiar în cadrul acestei farmacii se va desfășura un serviciu de măsurare a vârstei arteriale. De asemenea, vom oferi ghidul farmacistului pentru toate zonele de activitatea pe care farmaciștii lucrează zilnic, vom face cercetări de piață personalizate, iar datele vor fi disponibile membrilor Alphega”, a declarat Marius Tănase, Director Executiv Farmexpert.

La temelia oricărei farmacii independente există o istorie şi o tradiţie a bunei practici şi a responsabilităţii faţă de pacient şi comunitate.

„Prin deschiderea acestui parteneriat între Elmafarm și Alphega dorim să realizăm o perfecționare continuă a personalului nostru. Pacientul, în momentul în care va intra în farmacie, va avea parte de o consiliere foarte bună, va găsi la farmaciștii noștri acea căldură, acea deschidere, acea amabilitate de care dau dovadă angajații noștri, oferindu-le totodată cele mai bune soluții. Prioritatea noastră este sănătatea pacientului”, a declarat Ana Mic, farmacist diriginte.

UBQ_3383

 

În Elmafarm îți poți măsura vârsta arterială

Un nou serviciu oferit de Elmafarm, vizează un aparat special de măsurare a vârstei arteriale, care va fi disponibil, gratuit, pacienţilor Elmafarm până pe data de 11 iunie. Pacienţii pot solicita o consultație în acest sens. Altfel spus, dacă măsurarea tensiunii arteriale le este la îndemână tuturor, serviciul de măsurare a vârstei arteriale este mai complex, asigurând informații despre viteza cu care circulă sângele în vene și despre bătăile inimii. O persoană de 30 de ani poate să descopere, de pildă, că are o vârstă arterială similară cu cea a unei persoane de 50 de ani sau invers. Astfel, pacientul care intră în Elmafarm poate afla, în urma acestui test, care este vârsta sa arterială reală, pentru a putea beneficia de un tratament corespunzător și eficient, care să-i prevină afecțiunile vaselor de sânge.

Misiunea Alphega este să adauge valoare serviciilor oferite în farmaciile independente, prin înţelegerea nevoilor pacienţilor, prin individualizarea şi personalizarea serviciilor in funcţie de aceste nevoi. Alphega îşi ia angajamentul să pună pe primul plan siguranţa şi sănătatea pacienţilor şi să le ofere suportul necesar pentru a trăi o viaţă sănătoasă.

UBQ_3562

2 comentarii

  1. Farmexpert – cei mai escroci. Alphega – cea mai mare tzeapa trasa farmaciilor independente. Esti obligat sa le cumperi toate nevandabilele scumpe care apoi expira. Vorbesc frumos pana semnezi contractul de franciza, apoi te jupoaie de 10 piei. Aveti mare grija ce semnati cu jegosii astia.

Scrie un comentariu