Închide

OSCE a înregistrat peste 3000 de încălcări ale armistițiului din estul Ucrainei în ultimele 48 de ore

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 22, 2022 0 108

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au înregistrat în 48 de ore peste 3.200 de noi încălcări ale armistiţiului care ar trebui să fie în vigoare în estul Ucrainei, au anunţat aceştia într-un comunicat de presă dat publicităţii în cursul nopţii de luni spre marţi, relatează Agerpres, conform AFP.

De vineri seară până duminică seară, observatorii OSCE au înregistrat 2.158 de încălcări în regiunea Doneţk şi 1.073 în regiunea Lugansk, aflate parţial sub controlul separatiştilor pro-ruşi în război împotriva Kievului.

Acestea sunt în principal „explozii”, potrivit buletinului OSCE care are observatori şi la punctele de trecere care permit intrarea şi ieşirea din aceste două regiuni.

Intensitatea violenţelor din estul Ucrainei, scena unui război de opt ani cu separatiştii susţinuţi de Rusia, a crescut brusc săptămâna trecută pe fondul temerilor privind o iminentă invazie rusă, în timp ce Moscova a relocat de mai multe săptămâni zeci de mii de soldaţi la frontiera ucraineană.

Ucraina a raportat luni doi soldaţi şi un civil ucişi în bombardamente separatiste.

Sfidând avertismentele Occidentului, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat luni seară armatei sale să intre în teritoriile separatiste pentru „a menţine pacea”, după ce a recunoscut independenţa celor două republici autoproclamate, relatează Agerpres.

Citește și

Putin a ordonat armatei ruse să intre în teritoriile separatiste din Ucraina: Doneţk şi Lugansk

Nici un comentariu

Scrie un comentariu