Închide

Putin a ordonat armatei ruse să intre în teritoriile separatiste din Ucraina: Doneţk şi Lugansk

ActualitateRevista PreseiSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 22, 2022 0 142

Criza provocată de Rusia a intrat luni noapte în faza acută: Președintele Vladimir Putin a semnat luni seară decretele de recunoaștere a independenței așa-ziselor republici separatiste Donețk și Luhansk din Ucraina. El a acuzat Ucraina că vrea să se înarmeze cu bomba nucleară. Liderii Ucrainei s-au reunit în Consiliul de Securitate, relatează g4media.

SUA iau în calcul să mute ambasada din Ucraina în Polonia după ce armata Rusiei a intrat în Donbas luni noapte. SUA au evacuat luni personalul Departamentului de Stat și operațiunile ambasadei din Ucraina în Polonia, pe fondul temerilor că elementele de securitate s-ar putea deteriora rapid în următoarea perioadă: „Din motive de securitate, personalul Departamentului de Stat aflat în prezent în Liov va petrece noaptea în Polonia”, potrivit unui comunicat citat de Bloomberg.

Rusia a fost izolată și condamnată pentru acțiunile sale în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, iar reprezentantul american la ONU a transmis că SUA nu intenționează să furnizeze arme nucleare Ucrainei pe care însăși Kievul nu le dorește.

Citește mai multe pe g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu